Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


23 april 2004


Neede - aanrijding met bromfiets


Een 45-jarige automobiliste uit Neede verleende gisterenmiddag rond 16.05 uur komende vanaf de Magnoliastraat geen voorrang aan een 13-jarige bromfietsbestuurder uit die plaats, die komende vanaf de Bremstraat de kruising opreed. Duidelijk is dat de jongen nog geen bromfiets mocht besturen en het voertuig is naar het politiebureau afgevoerd voor onderzoek. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.


's Heerenberg - aanrijding op rotonde

Vond gisteren rond 07.00 uur op de rotonde aan de Drieheuvelenweg/Lengelseweg een aanrijding tussen twee auto's plaats. Een 73-jarige bestuurder uit Doetinchem verleende geen voorrang aan een 40-jarige man uit het Duitse Rhede, die op de rotonde reed.
Beide voertuigen raakten beschadigd.


Lichtenvoorde - auto op paal


Een 49-jarige Amerikaan is even na middernacht met een auto tegen een houten paal aan de Rapenburgsestraat gereden. Bij de aanrijding raakte de auto zwaar beschadigd en gealarmeerde agenten stelden vast, dat de bestuurder gedronken had. De ademanalyse aan het politiebureau leverde een promillage van 1.6 op. Aangezien betrokkene vandaag terug reisde naar Amerika is contact gelegd met de officier van justitie die bepaalde, dat betrokkene een boete van 1000 euro moest betalen. Nadat dit was gebeurd is betrokkene heengezonden.


Winterswijk - fietser botst tegen auto


Een 45-jarige fietser uit Winterswijk verleende gisterenochtend rond 07.35 uur komende vanaf de Rondweg West geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 33-jarige automobilist. Hij kwam op de motorkap van zijn plaatsgenoot terecht en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling kon hij naar huis.


Ruurlo - fietser gewond bij aanrijding


De politie onderzoekt een aanrijding die gisteren rond 13.30 uur plaats vond op de Barchemseweg. Een 24-jarige vrouw uit Ruurlo reed met haar auto in de richting Barchem en kwam ter hoogte van een daar gelegen tankstation in aanrijding met een 14 jarige fietser eveneens woonachtig in Ruurlo. Het slachtoffer reed met enkele leeftijdgenootjes richting de bebouwde kom en had de rijbaan naar rechts moeten oversteken om daar het fietspad verder te volgen. Zij bleven echter aan de linker zijde fietsen en op een gegeven moment stak het slachtoffer kennelijk net achter een vrachtwagen de rijbaan over en werd geschept door de auto. Het slachtoffer raakte zwaar gewond en is naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een onderzoek in.


Aalten - gecompliceerde aanrijding


Hulpverleners hebben gisterenmiddag rond 17.10 uur de handen vol gehad aan een gecompliceerde aanrijding op de Varsseveldsestraatweg waarbij 6 auto's betrokken raakte.
Het verkeer moest afremmen voor een tractor die linksaf de Pasdjik op wilde rijden en een 37-jarige automobilist uit Aalten had te laat in de gaten dat het verkeer hiervoor afremde. Hij botste op de voor hem rijdende auto, die vervolgens naar voren schoot en zijn voorganger raakte. Vervolgens kwam één van de auto's op de andere weghelft en botste op een tegemoetkomende auto. Eén inzittende (geen gegevens bekend) van een auto is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in haar woonplaats Winterswijk vervoerd. De brandweer assisteerde bij het in de berm drukken van de auto's die niet meer konden rijden, zodat met name het vrachtverkeer weer snel door kon rijden. Drie auto's zijn later afgesleept.


Doetinchem - inbraak


Onbekenden hebben gisterenochtend ingebroken in een woning aan de Barlhammerweg. Via een schuur kon men in de woning komen en het hele huis werd doorzocht. De benadeelden missen ondermeer geld en sieraden.


Eibergen - diefstal bij bejaarde


Een 88-jarige vrouw aan de Acaciastraat mist sinds gisteren geld en sieraden toen zij bezoek kreeg van twee, mogelijk drie personen. Rond 13.30 uur kwamen een jonge vrouw en jongeman aan de deur en wisten zich naar binnen te praten. In de woning zorgde de jongeman voor de nodige verwarring en kennelijk heeft de vrouw of een derde persoon vervolgens kans gezien om het geld en de sieraden die elders in de woning lagen weg te nemen. De politie waarschuwt nogmaals om alert te zijn wanneer onbekenden met een of ander verhaal aan de deur komen ! De politie stelt een onderzoek in.


Lichtenvoorde- inbraak in horecazaak


Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op vrijdag ingebroken in een horecazaak aan de Dijkstraat. Na het forceren van een deur werden enkele gokkasten open gebroken en werd er gereedschap gestolen.


Aalten - vernieling etalageruit opgelost.

Een politieonderzoek naar de vernieling van een etalageruit aan de Dijkstraat is opgelost. De vernieling vond enkele weken geleden plaats en een 16-jarige jongeman uit Aalten heeft de vernieling toegegeven. De politie had inmiddels en aantal jongeren verhoord en kwam de jongeman op het spoor. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Borculo - al is de leugen nog zo snel...

Drie jeugdige knapen uit Borculo hebben gisteren bij de politie toegegeven, dat het verhaaltje over "gevonden autoradio's"dat zij zondag hadden verteld niet klopte. Het trio werd 's avonds door een passant onder een brug van de Geesterse Binnenweg aangetroffen terwijl zij enkele kisten aan het ingraven waren. In de kisten bleken autoradio's en autosleutels te zitten. De gewaarschuwde politie voelde hen aan de tand en nam de spullen mee naar het politiebureau. Gisteren werden zij nogmaals over hun verhaal gehoord en toen bekenden zij dat de spullen bij een sloopbedrijf elders in Borculo waren gestolen. De ouders zijn inmiddels op de hoogte van het gebeuren en de jongeren worden voorgedragen voor het preventie-project LINK en daar wordt een passende maatregel genomen.


Winterswijk -recreatiewoning uitgebrand


Woensdagavond rond 22.05 uur is de brandweer Winterswijk uitgerukt naar een camping aan de Vosseveldseweg. Hier bleek een recreatiewoning in brand te staan en de bewoner bleek nog een aantal spullen in veiligheid te hebben gebracht. De recreatiewoning brandde volledig uit en de oorzaak is nog niet bekend.


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --