Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


23 april 2004


Fietsster loopt hoofdwond op


Een 44-jarige Apeldoornse fietsster heeft donderdagmorgen op de Zwolseweg door aanrijding met een scooter een hoofdwond opgelopen. De vrouw stak rond 08.25 uur bij de oversteekplaats op de Zwolseweg de weg over tussen de auto's door die stonden te wachten voor het verkeerslicht. Een 16-jarige jongen uit Vaassen op een bromscooter die de stilstaande auto's passeerde, zag de vrouw te laat en reed haar aan. De vrouw kwam ten val en liep een hoofdwond op.


Diefstal van auto

Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag vanaf de Waalstraat de auto van een 30-jarige Apeldoorner gestolen. Het gaat om een beige VW Jetta met het kenteken RK-71-RJ. De eigenaar deed aangifte bij de politie van diefstal.


Autokrakers slaan opnieuw toe


Autokrakers hebben donderdag weer een aantal auto's opengebroken. De auto's stonden geparkeerd op onder meer de Houtzagersdonk, de Gouwestraat, de Handelstraat, de Vedelaarshoeve, de Turfstekershoeve en aan de Albert Cuyplaan. Verdwenen zijn onder meer radio/cd-spelers en een navigatiesysteem. De daders sloegen in de meeste gevallen het ruitje van een portier in. De politie adviseert opnieuw met klem om geen waardevolle spullen in auto's achter te laten.


Agressieve winkeldief gepakt

De politie heeft donderdagavond in een winkel aan de Deventerstraat een 29-jarige Apeldoorner aangehouden. De man probeerde rond 19.30 uur drank en snoepgoed te stelen.
Toen personeel hem betrapte gedroeg hij zich zeer agressief. De politie bracht de man over naar het politiebureau en sloot hem op in een cel. De Apeldoorner had woensdag ook al een winkeldiefstal gepleegd en donderdagavond al eerder een poging in dezelfde winkel.


Controle op snelheid

De politie heeft donderdagmiddag op de Jachtlaan de snelheid van motorvoertuigen gecontroleerd. Ruim 1.500 bestuurders passeerden de controle. Van hen reden er 32 harder dan een maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --