Gemeente Utrecht

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR DE HEER MR. T. NIJENKAMP

Op 23 april 2004 reikt de burgemeester van Utrecht, mevrouw mr. A.H. Brouwer-Korf, een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer mr. T. Nijenkamp, directeur van de Dienst Burgerzaken en Gemeentebelastingen. De heer Nijenkamp is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Nijenkamp is sinds 1975 werkzaam bij de gemeente Utrecht, vanaf 1992 in de functie van directeur van de Dienst Burgerzaken en Gemeentebelastingen. Naast zijn reguliere werkzaamheden is hij reeds vele jaren op bestuurlijk terrein actief. Zo is hij vice-voorzitter en voorzitter geweest van de Nederlandse Vereniging van Ambtenaren van de Burgerlijke Stand. Later werd hij voorzitter van de NVVB, de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken. De heer Nijenkamp heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkelingen op het gebied van burgerzaken. Hij speelde zowel in Nederlands als Europees verband een cruciale rol in de totstandkoming van intensieve samenwerking en informatieoverdracht, wat leidde tot de Europese vereniging van ambtenaren van de burgerlijke stand. Daarnaast is hij auteur en redactievoorzitter geweest van het Handboek voor de Bevolkingsboekhouding en is hij lid van de Kiesraad. In de periode vanaf 1987 tot 2003 was hij tevens voorzitter van de Stichting Stichts Asiel voor Dieren.

De heer Nijenkamp ontvangt de onderscheiding op vrijdag 23 april 2004 rond 13.30 uur, ter gelegenheid van het Congres Burgerzaken dat wordt gehouden te Noordwijkerhout.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J.C.M. Kuperus, Chef kabinet burgemeester, telefoon (030) 2861041

Utrecht, 23 april 2004