LIJST PIM FORTUYN

Raad voor Journalistiek stelt Jonge Fortuynisten in gelijk

De klacht van de Jonge Fortuynisten (de officiële jongerenorganisatie van de Lijst Pim Fortuyn) tegen het NRC Handelsblad is door de Raad voor de Journalistiek gegrond verklaard. Volgens de Raad is een publicatie van het NRC over een protestactie van de Jonge Fortuynisten afgelopen december onjuist en tendentieus en heeft het NRC onzorgvuldig bericht.

Het NRC plaatste een opvallend grote foto van een persoon met een 'extreemrechts' voorkomen, die zich bij de protestactie had aangesloten, met als onderschrift het verslag van de protestactie. Deze combinatie van tekst en foto wekt onheuse suggesties op over de Jonge Fortuynisten, zoals onder andere al uit reacties op het Fok-discussieforum op internet viel op te maken. Met deze combinatie heeft volgens de Raad het NRC de grenzen overschreden van hetgeen, gelet op de eisen van de journalistieke verantwoordelijkheid, maatschappelijk aanvaardbaar is.

De Jonge Fortuynisten zijn zeer verheugd over deze voor hen positieve uitspraak. Dit soort publicaties kan het NRC Handelsblad zich niet veroorloven, wil zij zich blijven profileren als zogenaamde 'kwaliteitskrant'.

Namens het bestuur van de Jonge Fortuynisten,
Alexander van Hattem,
Vice-voorzitter
Jonge Fortuynisten
Albert Plesmanweg 43 P
3088 GB Rotterdam
bestuur@jongefortuynisten.nl
www.jongefortuynisten.nl

23 apr 04 13:20