Gemeente Leiden

Parkeergeld betalen binnenkort via GSM

Publicatiedatum: 23 april 2004

In Leiden kunnen parkeerders binnenkort het parkeergeld via hun mobiele telefoon betalen. Samen met het bedrijf Park-line uit Den Haag gaan zowel de gemeente als de Stichting Stadsparkeerplan Leiden, de beheerder van het park and ride terrein aan de Haagweg, deze service aanbieden. Leiden volgt hiermee steden als Den Haag, Rotterdam, Delft en Haarlem.

MILIEU EN BEHEER - De invoering van het GSM-parkeren past in de geleidelijke omschakeling naar een situatie waarin betalen met contant geld in Leiden niet meer mogelijk is. In 2007 moet deze omschakeling een feit zijn.

Wethouder Hessing toont ontspannen het gemak van het GSM-parkeren

Wethouder Hessing toont ontspannen het gemak van het GSM-parkeren. Foto: gemeente Leiden

GeĂŻnteresseerden kunnen bij Park-line een abonnement afsluiten. Zij ontvangen dan een mobiel-parkeerkaart: een kaart ter grootte van een bankpas die achter de voorruit bevestigd wordt. Bij het parkeren van de auto meldt de automobilist zich via de mobiele telefoon aan. Hiervoor wordt een code gebruikt die op parkeerautomaten en bijbehorende borden vermeld staat. Bij het verlaten van de parkeerplek meldt men zich weer af. De geparkeerde tijd wordt geregistreerd en het verschuldigde bedrag wordt maandelijks automatisch afgeschreven. De sector Stadstoezicht die verantwoordelijk is voor de parkeercontroles in Leiden, zal ook de controles van het GSM-parkeren uitvoeren.

Voordelen

Het voordeel van het systeem is dat gebruikers nooit teveel parkeergeld betalen of tussentijds de meter bij moeten vullen. Ook is het niet meer nodig muntgeld op zak te hebben. Daar komt bij dat abonnees niet alleen in Leiden van deze service gebruik maken. Ook in andere steden waar met dit systeem wordt gewerkt, kunnen Leidse abonnees hun parkeergeld straks mobiel betalen.

Voor meer informatie over GSM-parkeren in Leiden kunt u contact opnemen met de helpdesk van Park-line op telefoonnummer 0900 - 727 554 63 of kunt u kijken op www.park-line.nl.

Deze pagina is gewijzigd op 23 april 2004