Gemeente Leiden

Zwemabonnementen voor minima tegen verlaagde prijs

Publicatiedatum: 23 april 2004

De gemeente Leiden wil mensen met een laag inkomen iets extra's bieden. Heeft u een minimuminkomen, dan kunt u een zwemabonnement voor het zomerseizoen kopen tegen een sterk verlaagde prijs.

SOCIALE ZAKEN - Op zaterdag 1 mei gaat het openluchtzwembad De Vliet aan de Voorschoterweg 6 weer open. Voor de Leidse minima is het mogelijk om ook dit jaar voor een laag bedrag een seizoenabonnement aan te schaffen. Zo kost het gezinsabonnement waar kinderen tot en met 17 jaar aan mee kunnen doen - vijftien euro!

Wanneer komt u in aanmerking voor een zwemabonnement?

U kunt een zwemabonnement met korting krijgen als u een maandinkomen heeft van niet meer dan:

* EUR 891,- voor alleenstaanden

* EUR 1.145,- voor alleenstaande ouders

* EUR 1.273,- voor gehuwden en samenwonenden

Voor zelfstandigen wordt uitgegaan van de laatste belastingaangifte. Studenten met een studiebeurs (WSF) komen voor deze reductieregeling niet in aanmerking.

Als u 65 jaar of ouder bent zijn de bedragen als volgt:
* EUR 952,- voor alleenstaanden

* EUR 1.203,- voor alleenstaande ouders

* EUR 1.332,- voor gehuwden en samenwonenden

Abonnement aanvragen

De abonnementen met korting kunt u niet bij het zwembad aanvragen, maar bij de dienst Sociale Zaken en Arbeidsmarktbeleid (SOZA). U kunt hier tot 1 juli terecht, van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 17.00 uur. Het adres van SOZA is Langebrug 60. U kunt een aanvraagformulier krijgen bij de balie. U wordt verzocht het formulier in te vullen en te ondertekenen. Naast dit formulier heeft u voor de aanvraag ook gegevens over uw inkomen nodig, zoals een recente loonstrook of een uitkeringsspecificatie. Ook moet u een recente, goed lijkende pasfoto inleveren van degenen die van de kaart gebruik gaan maken. Achterop de foto's schrijft u de naam en de geboortedatum.

Abonnement ophalen

SOZA controleert uw persoonsgegevens en het inkomen en bepaalt of u voldoet aan de criteria. Zo ja, dan stuurt SOZA het formulier door naar het Sportbedrijf van de gemeente Leiden. Vier werkdagen nadat u de aanvraag bij SOZA heeft ingediend, kunt u het abonnement ophalen bij zwembad De Vliet. U betaalt bij het zwembad als u het abonnement ophaalt.

Belangrijk om te weten


* Het abonnement is gedurende het zomerseizoen (tot en met 29 augustus 2004) te gebruiken;

* Abonnementhouders hebben bovendien gratis toegang tot het binnenbad van het Vijf Meibad in de periode van 19 april tot en met 4 juli 2004;

* Het met korting gekochte abonnement wijkt niet af van de abonnementen die zonder korting bij het zwembad zijn gekocht;
* Als u een abonnement voor het zomerseizoen voor de volle prijs heeft aangeschaft en volgens de bovengenoemde spelregels recht heeft op de korting, kunt u alsnog een aanvraag indienen bij SOZA. Het teveel betaalde bedrag wordt dan aan u terugbetaald.

Bel