Gemeente Leiden

Terrasseizoen feestelijk ingeluid

Publicatiedatum: 23 april 2004

Parkeerders op de terreinen Molen de Valk en de Garenmarkt ontvingen een feestelijk onthaal, afgelopen zaterdag. Boerenblaaskapellen maakten muziek en promotieteams deelden gratis kazoo's uit. Dit alles vond plaats in het kader van de parkeercampagne Plaats voor U.

MILIEU EN BEHEER - Kazoo's worden ook wel 'zingende troms' genoemd. Het zijn muziekinstrumentjes die vooral in de jazz en blues worden gebruikt. De instrumenten werden niet alleen op de parkeerterreinen uitgedeeld: later in de middag vertrokken de promotieteams én de blaaskapellen naar de Hoogstraat, de Nieuwe Rijn en de Korenbeursbrug. Menig terrasbezoeker in deze buurt ontving een kazoo, en werd getrakteerd op een blaaspartij. Naast kazoos deelden de teams kaartjes uit waarop de route naar de parkeerterreinen staat aangegeven.

Campagne

De parkeercampagne 'Plaats voor U' heeft onder andere als doel om aan bezoekers van Leiden duidelijk te maken wáár ze gemakkelijk kunnen parkeren. Elke maand organiseren de initiatiefnemers van de campagne een actie rond een Leids evenement. Deze maand is dat de start van het terrasseizoen.

Bezoekers van de Leidse binnenstad kunnen parkeren op een van de parkeerterreinen of in een van de parkeergarages rond het centrum. De campagne duurt tot 1 januari 2005.

Meer informatie is te vinden op: www.leiden.nl/parkeren

'Plaats voor U' is een initiatief van VVV Holland Rijnland, de Stadsgehoorzaal en de Schouwburg, de detailhandel, het Centrummanagement, Koninklijk Horeca Nederland, Museumgroep Leiden en de gemeente Leiden.

Mupi Plaats voor U

Foto: gemeente Leiden

Deze pagina is gewijzigd op 23-04-2004