Politie Zuid-Holland-Zuid

23/4 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

23-04-2004 - Persberichten district II

SNELHEIDSCONTROLE
LEERDAM- Op de Koningin Emmalaan is op 22 april een radarsnelheidscontrole gehouden. Tussen ongeveer 08.00 en 10.00 uur werden 1149 voertuigen gecontroleerd. 56 automobilisten reden te hard. Zij kunnen binnenkort een bekeuring verwachten.

TASJESROOF MISLUKT: GETUIGEN GEZOCHT
PAPENDRECHT - Dinsdagmorgen 20 april heeft een tot nu toe onbekende man getracht een 71-jarige vrouw uit Papendrecht op het Vinkenpad te beroven van haar tas. De vrouw fietste op het Vinkenpad toen zij door een man van ongeveer 30 jaar op een sportfiets tegemoet gereden werd. Toen hij haar gepasseerd was, keerde hij om en poogde de tas van de vrouw uit haar fietstas te stelen. Dit mislukte omdat de echtgenoot van de vrouw, die achter haar reed, een gil gaf waar de belager kennenlijk van schrok. Hij ging er vandoor in de richting van de Muilwijkstraat, de Gerrit van Dalenstraat in. De politie is op zoek naar getuigen van deze poging tot tasjesroof en mensen die eventueel eerder slachtoffer geweest zijn van een (mislukte) tasjesroof. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

OPSPORING VERZOCHT
LEERDAM- Op maandag 26 april 2004 wordt in de uitzending van 19.30 uur van Opsporing Verzocht op Nederland 1 bij de AVRO aandacht besteed aan de overval op de Rabobank aan de Noorderwoerd in Schoonrewoerd. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 24 februari 2004, omstreeks 15.15 uur. Twee mannen kwamen op dat tijdstip de bank binnen en eisten onder bedreiging van een vuurwapen, geld van de aanwezige medewerkers. Na de overval verdwenen zij met een onbekend geldbedrag. De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft tijdens het onderzoek voldoende aanknopingspunten gevonden om het onderzoek voort te zetten. Middels het televisieprogramma Opsporing Verzocht roept de Politie getuigen op een verklaring af te leggen.

CONTROLE VERVOER GEVAARLIJKE STOFFEN
ALBLASSERDAM - Donderdag 22 april heeft het regionaal bureau Milieuzaken van Politie Zuid-Holland-Zuid een controle gehouden op de naleving van de wetten op het gebied van afval, milieugevaarlijke stoffen en de arbeidstijdenwet. In totaal werden 50 voertuigen gecontroleerd, 7 maal werd een bekeuring uitgeschreven voor een te zware belasting van het voertuig. Verder werden er geen overtredingen geconstateerd. De controle vond plaats op de A15, bij de ingang van de tunnel onder de Noord en de brug over de Noord. Aan deze controle namen ook Politie Rotterdam-Rijnmond, de Douane, Provincie Zuid-Holland en de Inspectie van Verkeer- en Waterstaat deel.