Politie Friesland

Politieberichten van 23/04 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 23-04-2004 - Voor meer informatie over de politieberichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie, via telefoonnummer (0900) 88 44.

Leeuwarden: aanhouding verdachten
De politie heeft donderdag rond 20.30 aan de Smidsbuurt een 28-jarige inwoner van Leeuwarden en een 24-jarige inwoonster van Goirle aangehouden. De twee hadden ruzie op straat. Toen de politie vroeg wat er aan de hand was, riep de mannelijke verdachte dat de politie zich er niet mee moest bemoeien. Vervolgens bedreigde de verdachte de politieagent. Hierop werd de verdachte aangehouden. De vrouw probeerde deze aanhouding te belemmeren. Daarna werd ook de vrouw aangehouden. De man verzette zich behoorlijk tijdens zijn aanhouding. De vrouw is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De man is vanochtend verhoord en daarna ook in vrijheid gesteld.

Joure: snelheidsovertredingen
De politie heeft woensdag rond 19.00 uur vier motorrijders verhoord over snelheidsovertredingen. De snelheidsovertredingen, vonden plaats op 28 maart in Dearsum en op 31 maart in Ureterp. De overtredingen kwamen aan het licht doordat de groep was geflitst. Het gaat om drie mannen van 23 jaar, 25 jaar en 24 jaar uit Terkaple en twee mannen van 20 jaar en 24 jaar uit Joure. Na verhoor hebben de verdachten aangegeven hun rijgedrag te zullen aanpassen. Tegen de verdachten is proces verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: bedreiging en getuigenoproep
De politie doet onderzoek naar de bedreiging van een 9-jarig meisje uit Leeuwarden. Het meisje werd afgelopen dinsdag aan de Wilgenstraat benaderd door een man in een auto. De man zei: Wacht even, meisje, stapte uit de auto en liep achter het meisje aan. Het meisje ging vervolgens via een bloemenwinkel en een snackbar naar een supermarkt. In de supermarkt ging het meisje in de hal staan. De onbekende man had haar steeds gevolgd en ging ook in de hal staan. Op dat moment kwam er een vrouw de hal in, die even staan bleef en vervolgens de winkel in ging. Hierna ging de man naast het meisje staan. Het meisje zag dat de man een mesje uit zijn zak haalde. De man ging toen met het mesje tegen het been van het meisje aan staan. Het meisje sprong vervolgens opzij en zag de vrouw van even daarvoor weer uit de winkel komen. Het meisje rende naar buiten. De man is vermoedelijk weggereden. De politie komt graag in contact met de vrouw die enige tijd met het meisje en de man in het halletje van de supermarkt heeft gestaan, via telefoonnummer (0900) 88 44.

Burdaard: invordering rijbewijs
De politie heeft vrijdag rond 15.25 uur het rijbewijs ingevorderd van een 52-jarige inwoner van Dokkum. De man reed vanuit Burdaard op de Kolkhuisterweg waar 80 km/u is toegestaan. De Dokkumer reed 55 km/u te snel. De politie vorderde het rijbewijs van de man in.