Politie Limburg-Zuid

Springstof aangetroffen bij huiszoeking in Sittard

Sittard-Geleen-Born 23-04-2004 - De politie heeft donderdagavond 22 april 2004 in een woning in de Resedastraat in Sittard een hoeveelheid springstof plus bijbehorende ontstekers aangetroffen, voldoende om de woning op te blazen.

De politie kreeg eerder op die dag informatie over de aanwezigheid van een onbekende hoeveelheid springstof in genoemde woning waarna in overleg met de officier van justitie werd besloten om huiszoeking te verrichten. Omdat er sprake was van explosieve stoffen werd ook het Explosieven Opruimings Commando van de Koninklijke Landmacht (EOCKL) en een hondengeleider met een explosievenhond bij het onderzoek betrokken. Uit veiligheidsoverwegingen werd een arrestatieteam van de politie ingezet om de in de woning aanwezige personen aan te houden. Dit verliep zonder problemen. De 48-jarige bewoonster en haar 24 jarige zoon werden aangehouden en ingesloten.

Tijdens de huiszoeking werd in de garage van het pand de springstof aangetroffen, evenals enkele ontstekers. Deze werden door het EOCKL onschadelijk gemaakt.