Partij van de Arbeid


Den Haag, 23 april 2004


Vragen van het lid Koenders (PvdA) aan de minister van Buitenlandse Zaken, de minister van Justitie en de minister van Economische Zaken


(in aanvulling op beantwoording van vraag 1351)


1. Welke politieke follow-up krijgt het onderzoek in het VN-panel dat onderzoek heeft gedaan naar de exploitatie van grondstoffen in de Democratische Republiek Congo, bilateraal en in EU- en VN-kader?


2. Zijn de nationale competente autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk wel in staat en bevoegd om toezicht te houden op het bedrijf van de heer Bredenkamp in het Verenigd Koninkrijk? Zo ja, op welke wijze? Heeft u dit met de Autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk besproken? Zo ja, op welke wijze?


3. Bent u bereid om te bevorderen dat in deze zaak vervolging plaatsvindt op grond van de Sanctiewet 1977? Zo ja, op welke wijze? Zo nee, waarom niet?


4. Welke plannen liggen er ten aanzien van de versterking van het Sanctieregime in Zimbabwe? Welke initiatieven neemt Nederland?


5. Op welke wijze bereidt u het EU-Voorzitterschap voor met betrekking tot de broodnodige veranderingen in Zimbabwe? Kan er op kort termijn een EU-SADCC Vergadering voor deze problematiek georganiseerd worden?


---

Tweede Kamer der Staten-Generaal

www.tweedekamer.nl