Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


23 april 2004


Onderwerp: inbrekers overlopen, politie belaagd met kraaienpoten.


Vluchtende inbrekers hebben gisterenavond laat in Ulft de auto van gealarmeerde agenten geramd en tijdens de achtervolging met kraaienpoten gegooid, waardoor zij aan hun aanhouding ontkwamen. De inbraak mislukte en er wordt niets vermist.


De politie kreeg rond 23.10 uur van een oplettende getuige een melding, dat er zich twee verdachte voertuigen bij een bedrijf op de Stenenmaat bevonden. De snel aanwezige agenten controleerden de toegangshekken van het bedrijf. Op het moment, dat de agenten bij één van de hekken stonden reed een donkerkleurige pick-up met hoge snelheid door het kennelijk geforceerde hek en raakte daarbij de politieauto. Dit voertuig werd door een tweede lichtkleurige auto gevolgd en met hoge snelheid gingen beide voertuigen er zonder verlich-ting vandoor.


De agenten stelden direct een achtervolging in en op 't Goor werden er kraaienpoten uit de laatste auto gegooid met het gevolg, dat de politieauto enkele lekke banden opliep en de achtervolging moest staken.
Diverse passanten die op de Oude IJsselweg van 't Goor tot Vredegoor reden liepen ook lekke banden op.
De vluchtende inbrekers zijn kennelijk richting Netterden gevlucht. Op het terrein werd een vrachtwagen met valse kentekenplaten aangetroffen. Bij het bedrijf bleek nog niets te zijn gestolen en de politie stelt een onderzoek in.


Mogelijk hebben getuigen de beide voertuigen, die met zeer hoge snelheid reden in de regio opgemerkt. In dat geval worden getuigen verzocht contact met 0900 - 8844 op te nemen.


Einde bericht


.


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --