Ministerie van Justitie

Nieuwsbrief Jeugdzorg: instemming wet Jeugdzorg 23 april 2004

De twaalfde Nieuwsbrief Jeugdzorg is uit. In deze nieuwsbrief een interview met minister Donner (Justitie) en staatssecretaris Ross (Volksgezondheid Welzijn & Sport) over de Wet op de Jeugdzorg die op 20 april jongstleden werd aangenomen door de Eerste Kamer. Na jarenlange discussie treedt de wet op 1 januari 2005 in werking. Zowel de minister als de staatssecretaris zijn blij dat de wet erdoor is. Minister Donner: "Nu er duidelijkheid bestaat over de inrichting van het stelsel, kunnen wij ons met z'n allen wijden aan de kwaliteit van de zorg zelf. Dat is waar het uiteindelijk om draait."

In de nieuwsbrief ook een artikel over normprijsonderzoek naar de taken van bureau jeugdzorg. Het ministerie van VWS heeft onlangs opdracht gegeven om dit onderzoek uit te voeren. Daarnaast word aandacht besteed aan de pilot gezinscoaching die vorige zomer in zes gemeenten en één regio in Limburg van start ging. Welke vooruitgang is tot nu toe geboekt?

Verder in de nieuwsbrief: de kwaliteit van de voogdij, het verbeterprogramma jeugdbescherming, experimenten rond de aanpak van kindermishandeling, jongeren en hun hulpverleningsplan en het Jeugdzorgoverleg met de Tweede Kamer.

De Nieuwsbrief Jeugdzorg is een gezamenlijke publicatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Justitie.