Provincie Zuid-Holland

Elf kandidaten voor burgemeestersfunctie Ridderkerk

De kandidaten, waaronder twee vrouwen, variëren in leeftijd van 46 tot 58 jaar. De verdeling naar politieke oriëntatie is als volgt: vier zijn lid van het CDA, twee van de VVD, twee van D66, twee van de PvdA en éénis lid van de SGP. Onder de kandidaten bevinden zich acht (oud-) burgemeesters en één wethouder.

De burgemeesterspost in de gemeente Ridderkerk werd per 1 maart 2004 vacant door het vertrek van J.B. Waaijer, die op die datum aantrad als burgemeester van de gemeente Zoetermeer. Sinds 4 maart 2004 wordt de functie waargenomen door B. van Wouwe.

ProcedureIn de komende weken zal de Commissaris van de Koningin, J. Franssen, gesprekken voeren met de kandidaten. Vervolgens overlegt hij met de vertrouwenscommissie die vanuit de gemeenteraad van Ridderkerk is samengesteld. Op basis van de eerder vastgestelde profielschets draagt deze commissie twee kandidaten voor aan de gemeenteraad. Nadat de gemeenteraad zich over deze voordracht heeft uit gesproken, wordt de uiteindelijke aanbeveling, vergezeld van een advies van de Commissaris van de Koningin, aan de minister van Binnenlandse Zaken voorgelegd. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting na de zomer in functie treden.

Bron: afdeling Communicatie, tel. 070 441 66 22