Multikabel


Multikabel doet bod op deel aandelen Digitenne
23 april 2004

Multikabel wil haar huidige netwerk graag uitbreiden met digitale televisie-ontvangst via de ether om digitale televisie te kunnen bieden aan inwoners van Noord-Holland die op dit moment niet die mogelijkheid hebben. Daarom heeft Multikabel het Ministerie van Economische Zaken vorige maand al en nu opnieuw laten weten interesse te hebben in de NOZEMA-aandelen in Digitenne die binnenkort waarschijnlijk beschikbaar komen.

De uitbreiding van haar netwerk met draadloze technieken past in de doelstelling van Multikabel om inwoners en bedrijven in Noord-Holland zoveel mogelijk van dienst te zijn met onder andere analoge en digitale radio en televisie, snel internet voor een vast bedrag per maand, en telefonie.

In de afgelopen jaren heeft Multikabel in nauwe samenwerking met de gemeenten in haar servicegebied een actief beleid gevoerd om zogenaamde witte gebieden te ontsluiten die met draadgebonden technieken nog niet verbonden waren. Hoewel deze campagne succesvol is geweest, zijn er onder andere in de noordkop van Noord-Holland nog niet-ontsloten gebieden. Dit komt doordat het aanleggen van een kabelnet er bedrijfseconomisch onmogelijk rendabel kan plaatsvinden. Het aanbieden van digitale televisie via de ether (DVB-T) waarvoor in Nederland alleen Digitenne over een licentie beschikt is hiervoor een alternatief.

Al eerder investeerde Multikabel ten behoeve van de witte gebieden onder meer in de draadloze WiFi-technologie voor internetdiensten, in aanvulling op het door haar aangeboden internet via de kabel. Overigens biedt Multikabel ook buiten Noord-Holland snel internet voor een vast bedrag per maand via haar snel groeiende dochterbedrijf QuickNet, dat daarvoor ADSL-technologie benut.