Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


23 april 2004


Onderwerp: verkeersexamen succesvol.


Alle 151 kinderen van de Zelhemse basisscholen die afgelopen week hebben deelgenomen aan het praktijk - en theoretisch gedeelte van het verkeersexamen zijn geslaagd.


Een groot aantal kinderen bleek zich afgelopen week keurig aan de verkeersregels te hebben gehouden tijdens de door Zelhem gereden praktijkrit, de meeste hadden één soms twee fouten. Langs de route werd onder meer door ouders toezicht gehouden op de verkeersgedragingen van de passerende kids.


Tijdens het theoretische gedeelte hadden sommige leerlingen hun zenuwen kennelijk niet helemaal onder controle maar wisten na een herkansing tòch te slagen.


De schoolverkeersexamens komen jaarlijks tot stand door een goede samen werking en inzet van scholen, ouders, 3 VO en politie. Alle partijen benadrukken de waarde ervan, mede gezien het feit, dat er dit jaar weer meer kinderen in het verkeer om het leven zijn gekomen.


Niet alleen met de verkeersexamens wordt aan de veiligheid voor kinderen in het verkeer gewerkt, ook de landelijke actie "autogordel ook achterin" draagt bij aan dit aspect.


Einde bericht


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --