Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, vrijdag 23 april 2004[pic]vrijdag 23 april 2004     
                                                                     
Van    Ben van Ingen Schenau, GSM-nummer 06.51592422 / afdeling      
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht

District Stad Nijmegen
Mannen aangehouden voor poging diefstal scooter

Afgelopen nacht meldde een getuige dat op de kruising van de Van 't Santstraat en de Daalseweg twee mannen bezig waren om een scooter te stelen. Toen de politie ter plaatse kwam trof zij daar twee mannen aan bij een scooter waarvan het kabelslot gedeeltelijk was doorgeknipt. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het betreft Nijmegenaren van 24 en 35 jaar oud.


Man beroofd van GSM

Een 18-jarige inwoner van Elst liep donderdagavond over de Van Schaeck Mathonsingel en was bezig met zijn GSM een SMS-bericht te versturen. Hij werd aangesproken door een onbekende man die hem vroeg of hij hem soms aan het filmen was. Toen de 18-jarige vertelde dat dat met zijn GSM niet kon, gristte de onbekende de telefoon uit zijn handen en verdween.


Tasjesroof

Een 43-jarige Nijmeegse liep donderdagavond over dse Pastoor Zegersstraat. Zijnwerd daar van achteren aangereden door een fietser maar liep daarbij geen letsel op. De fietser reed door maar kwam enkele minuten later terug fietsen. Daarbij pakt hij een blauwe nylon tas van de schouder van de vrouw. Vervolgens fietste de man weg in de richting van de Mezenstraat.


Verdachten aangehouden voor NEC-rellen op 15 oktober

De politie heeft woensdag 21 april drie mannen aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging tijdens de wedstrijd NEC - Wisla-Krakow op 15 oktober 2003. Het betreft Nijmegenaren van 34 en 24 jaar oud en een 18-jarige Drutenaar. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie sluit niet uit dat nog meer aanhoudingen volgen.


Gestolen auto

Vanaf de Danielsweg is afgelopen nacht een grijze Nissan Almera met kenteken 30-HK-FH gestolen. De Nijmeegse eigenaar deed aangifte.


District Tweestromenland
Beuningen - woninginbraak

Donderdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Stoldonk. Een raam aan de achterzijde van de woning was open gebroken. De hele woning werd doorzocht. Uit de woning werden twee computers weggenomen. Aangifte werd gedaan door de 57-jarige bewoonster.


Wijchen - woninginbraak

Donderdag is ingebroken in een woning aan de Ringlaan. Door een bovenlicht aan de achterzijde te verbreken kwam men de woning binnen. De 40-jarige bewoner mist een audio-installatie, een leren jas en een bankpas.


District De Waarden
Zaltbommel - oplichter aangehouden

Donderdagmiddag werd gemeld dat in de Tjalkstraat in Zaltbommel een man langs de deuren ging om geld te innen voor schoonmaakwerkzaamheden die nooit waren uitgevoerd. De man nam daarbij een dreigende houding aan. De melder gaf een duidelijk signalement van de verdachte. Op grond daarvan kon even later de verdachte worden aangehouden op de Botterstraat. Het betreft een 25-jarige inwoner van Zuilichem.


Hedel - vechtpartij

Donderdagavond vond op de Pres. Kennedystraat in Hedel een vechtpartij plaats tussen twee groepen jongeren. Toen de politie ter plaatse kwam was één groep al vertrokken. Van de groep die achtergebleven was deed een 16-jarige inwoner van Kerkdriel aangifte van mishandeling. Hij had een klap in zijn gezicht gekregen. De politie onderzoekt de zaak.


Blik op veilig

Snelheidscontrole op 22 april

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Nijmegen  Hatertseweg  10.00 -     50     1862 35   66    
                       12.30                              
Nijmegen  Weurtseweg   14.00 -     50     1082 21   64    
                       16.15                              
Groesbeek Wylerbaan    18.45 -     80     585  17   129   
                       21.45                              
Nijmegen                           50                     

Gordelcontrole

Door het team van "Blik op veilig" is donderdagavond een autogordelcontrole gehouden op de Nieuwe Holleweg in Beek. 22 automobilisten kregen een proces-verbaal.

---- --


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39