Ingezonden persbericht


Den Haag, 23 april 2004

T-Mobile breidt netwerk van HotSpots uit met AHM Hotel Groep

T-Mobile Netherlands breidt het netwerk van WiFi HotSpots in Nederland verder uit. T-Mobile tekende een overeenkomst met AHM Hotel Groep en zal op korte termijn de hotels, resorts en vergader- en congrescentra van deze Nederlandse groep van bedrijven opnemen in het WiFi netwerk. Op een WiFi HotSpot hebben gebruikers toegang tot een zeer snelle mobiele dataverbinding, waardoor zij mobiel kunnen internetten, e-mail kunnen verzenden en ontvangen of toegang kunnen krijgen tot hun bedrijfsnetwerk. Eind 2004 zullen er ruim 200 HotSpots van T-Mobile in Nederland zijn.

Niek Jan van Damme, Algemeen Directeur van T-Mobile Netherlands: 'De overeenkomst met AHM Hotel Groep betekent dat T-Mobile het WiFi netwerk kan uitbreiden met een aantal zeer aantrekkelijke locaties. Binnenkort kunnen gasten van deze hotels en vergadercentra gebruik maken van HotSpots van T-Mobile.'

In maart 2004 nam T-Mobile Netherlands WiFi aanbieder ViaWia over. Door de samenwerking met de AHM Hotel Groep heeft T-Mobile op dit moment ruim 100 HotSpotlocaties in Nederland. Eind 2004 zullen dat er ruim 200 zijn.

AHM Hotel Groep

AHM Hotel Groep is een gerenommeerde groep van zelfstandige gastvrijheidsondernemingen. AHM voert het beheer over elf hotels, resorts en vergader- en congrescentra in Nederland. Tot de groep behoren onder meer Congrescentrum De Eenhoorn (Amersfoort) Best Western Berghotel (Amersfoort), Congres- en Bioscoopcentrum Nieuwe Buitensociëteit (Zwolle), Resort Hotel d'Amelander Kaap (Ameland), Golden Tulip Belevingshotel Bad Boekelo, Best Western Rotterdam Airport Hotel, Planetarium Gaasperplas (Amsterdam), Golden Tulip Zaltbommel en Vergadercentrum La Vie (Utrecht). AHM Hotel Groep onderscheidt zich door een grote diverstiteit aan sferen en (geografische) locaties, optimale bereikbaarheid en een hoog nivo van dienstverlening.

WiFi HotSpots

WiFi (drager voor WLAN) is de techniek voor een lokaal draadloos netwerk, een zogenaamde HotSpot. Om contact te maken met het lokale netwerk heeft de gebruiker slechts een WLAN-kaart nodig voor zijn laptop of PDA.

T-Mobile in Nederland

T-Mobile heeft in Nederland 2 miljoen klanten (januari 2004) en is daarmee de nummer 3 op de Nederlandse markt. T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. T-Mobile Netherlands is partner in sport van NOC*NSF en ondersteunt daarmee het Nederlands Olympisch Team op weg naar de Olympische Zomerspelen in Athene. T-Mobile International is hoofdsponsor van Euro 2004 in Portugal.

Meer informatie:

T-Mobile Netherlands BV
Henny van der Heiden
Directeur Corporate Communicatie
Tel: 06 1409 6666
E-mail: pers@t-mobile.nl
Persberichten op de site: www.t-mobile.nl

AHM Hotel Groep
Sjoerd Unger
Corporate sales en marketing manager
Vast: 033 - 4655000
Mobiel: 06 - 5252 7489
E-mail: s.unger@ahmhotelgroep.nl
www.ahmhotelgroep.nl