Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


23 april 2004


Hattemerbroek - Vijfde verdachte aangehouden inzake vernieling horecazaak


In het onderzoek naar de vernielingen in een horecazaak in Hattemerbroek van afgelopen weekeinde, is donderdag (22/4) een vijfde verdachte aangehouden. Het betreft een 19 jarige man uit Wezep. Hij heeft bekend in de zaak met een barkruk te hebben gegooid. Afgelopen dinsdag werden al vier andere verdachten aangehouden. Het vijftal wordt er van verdacht in de horecazaak diverse vernielingen te hebben gepleegd na onenigheid met de eigenaar.
Vier verdachten zijn intussen op vrije voeten gesteld. Een 17 jarige verdachte afkomstig uit Wezep wordt vrijdagmiddag (23/4) voorgeleid bij de officier van justitie omdat hij voorkomt op de veelplegerslijst.


Wezep - bekeurd voor afval verbranden


De politie heeft donderdag een 61 jarige man uit Wezep bekeurd omdat hij op zijn erf aan de Duivendansweg afval verbrandde waaronder plastic pijpen.


't Harde - drankrijder

Een 24 jarige automobilist uit 't Harde bleek afgelopen nacht (23/4) bij een controle op de Eperweg onder invloed van alcohol. Hij blies 1,5 prom. Zijn rijbewijs werd direct ingenomen.
De man viel op met zijn rijgedrag, door een gevaarlijke inhaalmanoeuvre, veel te hoge snelheid binnen de bebouwde kom.


Elburg - controles


Bij een snelheidscontrole met de lasergun op de Oostelijke Rondweg in Elburg, zijn donderdagochtend 15 bestuurders bekeurd die te hard reden. Bij een aanhangwagen blek de losbreekreminrichting niet juist te zijn aangebracht en was een verkeerde kentekenplaat bevestigd.
Bij een veiligheidscontrole bij de school aan de Vale Ouwelaan in 't Harde zijn vijf bestuurders bekeurd voor het niet gebruiken van de gordel achterin. Slechts 1 goochem-dier kon worden uitgereikt aan een kind dat wel juist in de gordel zat.


Ermelo - winkeldiefstal


Een 40 jarige vrouw uit Ermelo werd donderdagmorgen aangehouden nadat zij in een supermarkt in Ermelo werd betrapt bij het wegnemen van enkele goederen zonder af te rekenen. Na overleg met de officier van justitie werd de vrouw een dagvaarding uitgereikt voor een rechtszitting in Zutphen.


Heerde / Wapenveld - inbraken in drie winkels


In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een bloemenzaak en een drogisterij in Heerde. In Wapenveld werd eveneens in een drogisterijzaak ingebroken.
In alle drie de gevallen werd de voordeur geforceerd. In de drogisterijzaken werd geld weggenomen. In de bloemenzaak mist men niets.
In Wapenveld werden door getuigen drie mannen gezien. De politie trof een grijze BMW-personenauto aan, die vermoedelijk door de verdachten is gebruikt. De auto is in beslag genomen. Er is met ondersteuning van politiemensen uit omliggende korpsen en de Kon. Marechaussee uitgebreid gezocht. De verdachten werden niet meer gesignaleerd.


Man omgekomen bij boottocht


Een 66 jarige man uit Leusden is donderdagavond omgekomen nadat hij varend met zijn bootje nabij de jachthaven van strand Nulde, door onbekende oorzaak in het water was geraakt en verdronken. Na onderzoek van de politie bleek, dat er geen sprake van een misdrijf was.


Elspeet - autokraken

In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in geparkeerde auto's in Elspeet. De auto's stonden op de Nunspeterweg, Boekweitweg, Gertsweg, Haarweg en Zeisweg. Zes benadeelden deden aangiften. Het portier werd geforceerd en er werd radioapparatuur ontvreemd.


Nunspeet - auto uitgebrand


Donderdagmorgen rond 06.30 uur is een geparkeerde witte bestelbus op de Heemskerklaan in Nunspeet vrijwel volledig uitgebrand. De eigenaar is een 39 jarige man uit Nunspeet. De politie denkt aan brandstichting. Onder de auto werden een drietal waxinelichtjes aangetroffen.


Nunspeet - bekeurd na illegaal storten


Een 57 jarige man uit Nunspeet is donderdagavond door de politie bekeurd voor het illegaal dumpen van een 30 tal oude coniferen. De coniferen werden aangetroffen nabij de kruising Randmeerweg met de Krommeweg. De man heeft de rotsooi op last van de politie weer opgeruimd.


Harderwijk - drankrijders


Een 42 jarige automobilist uit Harderwijk bleek donderdagavondbij controle op de Strokelweg onder invloed van alcohol. Hij blies 0,7 prom. De politie maakt proces-verbaal op.
Bij controle op vrijdag rond 00.30 uur op de Havendam, bleek een 23 jarige automobilist uit Hoevelaken onder invloed. Hij blies 1.0 prom. in de nachtelijke uren


Harderwijk - Jongelui door winkelruit gevallen


Twee 17 jarige knapen uit Nunspeet en Dronten zijn donderdagavond door de politie bekeurd voor baldadigheid. In de Donkerstraat werd een winkelruit vernield. Buurtbewoners ging achter het tweetal aan, waarna de politie hen op het spoor kwam. De twee verklaarden uit spelerij bij elkaar op de rug gesprongen te zijn, waarna men tegen de winkelruit viel en de ruit stuk ging. De schade zal worden vergoed.
.


Harderwijk - Bekeuringen bij winkelproject


Tijdens toezicht bij de winkelcentra in Harderwijk zijn donderdag bekeuringen uitgereikt.
In de Binnenstad werd bekeurd voor het fietsen in de Binnenstad, parkeren buiten de vakken bij 't Klooster, parkeren op de Vijhestraat en voor het laden en lossen in de Donkerstraat na 11.00 uur.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52

---- --