Politie Zaanstreek-waterland


13:59 22-APR-04
loc.: JISP, DORPSSTRAAT

Boot gestolen

Vanaf een afgesloten bedrijfsterrein zijn tussen woensdagavond en donderdagmiddag een boottrailer met boot en buitenboordmotor gestolen. De goederen stonden bij het bedrijf ter reparatie. Het betreft een 5 meter lange aluminium boot, ivoor met rood van kleur, met een 25 pk langstaart motor.

14:07 22-APR-04
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, SCHIPPERSLAAN

Bedrijfsongeval

Politie en brandweer rukten donderdagmiddag uit voor een ongeval op een bedrijfsterrein waarbij een dieseltank was lekgeraakt. De chauffeur van een containerwagen wilde met de kraan van zijn auto een metalen balk in een container te leggen. De balk schoot los en doorboorde de 200 liter dieseltank. Omdat de diesel de Zaan instroomde, werden milieuspecialisten van de politie, het Hoogheemraadschap en de gemeente gewaarschuwd. Een gespecialiseerd bedrijf kreeg de opdracht de diesel op te ruimen en af te voeren.

20:52 22-APR-04
loc.: ZAANDAM, SPORTLAAN/ PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM/ ANKERSMIDPLEIN
loc.: PURMEREND, GILDEPLEIN/ WORMERPLEIN

Bromfietscontroles in Zaandam en Purmerend

Om overlast aan te pakken en de verkeersveiligheid te verbeteren, heeft de politie donderdagavond op drie locaties in Zaandam bromfietsers gecontroleerd. In Purmerend controleerde de politie op twee locaties.
In Zaandam werden in totaal 110 bromfietsen en hun bestuurders gecontroleerd. De politie deelde 57 processen-verbaal uit. In bijna de helft van de gevallen ging het daarbij om een te hoge constructiesnelheid. Maar ook voor zaken als technische gebreken aan het voertuig, het niet dragen van een helm en het niet hebben van een bromfietscertificaat, werden processen-verbaal opgemaakt. Eén bromfiets werd in beslag genomen.
In Purmerend werden twee bromfietsen in beslag genomen wegens te veel vermogen. Eén voertuig werd door de politie meegenomen voor technisch onderzoek. Verder werden 12 processen-verbaal geschreven voor ondermeer gevaarlijk rijgedrag en het niet dragen van een helm.

20:52 22-APR-04
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, DE BINDING

Jongeren beboet voor pesten zwanen

De politie heeft acht jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar voorzien van een proces-verbaal omdat zij broedende zwanen aan het pesten waren. De jongeren waren in drie bootjes hard heen en weer aan het varen. Ook werd er met de bootjes tegelijk om de zwanen heen gevaren waarbij een van de boten tegen een zwaan aanvoer.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-230404


08:30-12:00 22-APR-04
ZANDAM, TWISKEWEG/HEIJERMANSSTRAAT
38 boetes tijdens verkeerscontrole
Op de Twiskeweg en de Heijermanstraat in Zaandam werd donderdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Het toezicht was speciaal gericht op het dragen van de autogordel. Diverse andere verkeersovertredingen bleven echter evenmin ongestraft. In totaal werden 38 boetes uitgedeeld. Negentien overtredingen betroffen bestuurders en passagiers die geen gordel droegen. Even veel boetes werden uitgedeeld voor overige overtredingen zoals bellen tijdens het rijden, het niet voor laten gaan van voetgangers op het zebrapad (2x), het hebben van onvoldoende zicht door het beplakken van de autoruiten, het niet hebben van een registratiekenteken op een aanhangwagen van meer dan 750 kg en het niet hebben van een goedgekeurde kentekenplaat. Drie bromfietsers werden bekeurd voor het niet dragen van een helm (2x) en het niet volgen van het fietspad. Ten slotte werden nog tien hardrijders staande gehouden. De hoogste snelheid bedroeg 80 km per uur, goed voor een boete van 125 euro.

02:30 23-APR-04
PURMEREND,CHURCHILLLAAN
Bestuurder onder invloed van drugs
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 31-jarige man uit Purmerend op de Churcillaan in zijn woonplaats aangehouden. De man reed onder invloed van drank en drugs. De man viel op omdat hij met hoge snelheid en met een defect achterlicht over de Churchillaan reed. Op het moment dat de agenten keerden om de achtervolging in te zetten, ging de bestuurder nog harder rijden. Het voertuig verdween daarop uit zicht, maar kon met behulp van collega agenten weer snel worden opgespoord. De stilstaande auto werd een paar straten verderop aangetroffen. Bij het openen van het portier kwam de agenten een sterke weedlucht tegemoet. Naar aanleiding van het drugsgebruik van de man werd op het politiebureau bloed afgenomen voor nader onderzoek. De aangetroffen drugs werden in beslag genomen en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed van drogerende stoffen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

09:00-11:45 22-APR-04
EDAM, PROVINCIALEWEG N247
Weinig hardrijders
Op de N247 in Edam werd donderdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Het aandeel bestuurders dat te hard reed, was laag. Slechts twee procent van alle voertuigen overschreed de snelheidslimiet van 80 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 111 km per uur.

13:30-16:00 22-APR-04
WORMERVEER, PROVINCIALE WEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK
21:40-22:30 22-APR-04
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN
54 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk in Wormerveer (100 km per uur) werd donderdagmiddag een hoogste snelheid van 154 km per uur gemeten. Eén op de twintig bestuurders reed te hard. Op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen in Assendelft (80 km per uur) werd in de avonduren op snelheid gelet. Het aandeel hardrijders was drie keer zo hoog als in Wormerveer. De hoogste snelheid bedroeg 117 km per uur.

15:00-16:00
ZUIDOOSTBEEMSTER, PURMERENDERWEG
13:30-15:00
PURMEREND, NECKERSTRAAT
Verkeerscontrole
Op de Neckerstraat in Purmerend en de Purmerenderweg in de Zuidoostbeemster werd donderdagmiddag een gordelcontrole gehouden. In totaal werden 21 boetes uitgedeeld. Op de Purmerenderweg droegen negen mensen geen gordel en op de Neckerstraat zaten acht personen los
in de auto. De overige boetes betroffen het voeren van een onjuiste kleur verlichting, te hard rijden, het niet voeren van een juiste kentekenplaat en het rijden zonder rijbewijs.

VOLENDAM, PROVINCIALEWEG N247
Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren
Een 22-jarige motorrijder uit Oosthuizen moest donderdag zijn rijbewijs inleveren nadat hij met een gevaarlijk hoge snelheid op de N247 was betrapt. Agenten in een onopvallende surveillance auto zagen de man met hoge snelheid door zijn woonplaats rijden waarna zij de achtervolging inzetten. In verband met de zeer hoge snelheden konden zij de bestuurder pas in Volendam aan de kant zetten. Tijdens de achtervolging werd een gemiddelde snelheid van 130 km per uur gemeten, met uitschieters van 150 km per uur.

---- --