Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving, vrijdag 23 april

Hoorn 23-04-2004 - 15.30 uur

Bloedneus bij het redden van een schaap

Schellinkhout, donderdag 22 april 2004.

Omstreeks 15.30 uur troffen agenten op de Zuiderdijk een schaap aan die in het water lag. Enkele omstanders die stonden te kijken konden niet bij het schaap komen. Een van de agenten is toen in het water gegaan en werd daarbij geholpen door een andere man die daar aanwezig was. Tijdens de reddingsactie gleed deze meneer uit en sloeg de agent per ongeluk vol in het gezicht wat hem een dikke lip en een bloedneus opleverde. Uiteindelijk hebben ze het schaap toch op het droge gekregen.

Poging tot brandstichting

Hoorn, donderdag 22 april 2004.

Rond 19.40 uur kregen agenten een melding dat een 43-jarige man problemen veroorzaakte op het Schout. Daar aangekomen zagen de agenten dat de voorgevel en de garagedeur van het huis van zijn 48-jarige vriendin besprenkeld waren met een vloeistof. Ook de voor het huis geparkeerde auto was besprenkeld. Vermoedelijk was dit olie. De man had gedreigd om alles in brand te steken. Hij is aangehouden wegens poging tot brandstichting en is meegenomen naar het bureau. Hij is later op de avond met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Rijden onder invloed van alcohol

Wervershoof, donderdag 22 april 2004.

Op de Kagerdijk is om 22.25 uur een 36-jarige man uit Wervershoof aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 725 ug/l. Dat is ruim drie keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is verhoord en mocht daarna het politiebureau verlaten.

Moeder bedreigd door zoon

Enkhuizen, vrijdag 23 april 2004.

Vrijdagmorgen om 06.30 uur is een 61-jarige vrouw uit Enkhuizen met de dood bedreigd door haar 29-jarige zoon. Ook is ze door haar zoon aangevallen waarna ze het huis uit kon vluchten om de politie te bellen. De agenten kwamen ter plaatse en hebben de man aangehouden. De verdachte werd op het bureau voorgeleid.