Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, vrijdag 23 april

Den Helder 23-04-2004 - 15.30 uur

Klacht over rijgedrag politiewagen

Schagen, vrijdag 23 april 2004.

Een weggebruiker klaagde vanmorgen bij de politie over het rijgedrag van een politieman in een surveillanceauto. De man had gezien dat de opvallende auto, zonder dat deze zwaailicht en sirene voerde, door een rood verkeerslicht reed. Aan de hand van het kenteken van de dienstauto kon worden uitgezocht dat het hier om een leswagen van de politie ging. Agenten mogen, indien het in de uitoefening van hun taak van belang is, verkeersovertredingen maken zonder dat optische en geluidssignalen worden gevoerd. Zo kan bijvoorbeeld een snelheidsovertreder worden gevolgd waarbij de politieauto ook de maximum toegestane snelheid mag overtreden of kan er over een fietspad worden gereden om de oorzaak van een file te ontdekken. Om dit soort afwijkend verkeersgedrag op de openbare weg te beoefenen beschikt de politie Noord-Holland Noord over een eigen rijopleiding. Aan de gediplomeerde instructeurs is een ontheffing verleend.

Telefoontje getuige leidt tot aanhouding autoinbreker

Schagen, vrijdag 23 april 2004.

Vanmorgen omstreeks 04.30 uur is een 25-jarige man uit Amstelveen aangehouden op verdenking van autoinbraken in de wijk Muggenburg. Een oplettende buurtbewoner meldde de politie dat hij de verdachte met een zaklamp in autos had zien schijnen. Omdat er de laatste tijd veelvuldig wordt ingebroken in autos in Muggenburg, aarzelde de getuige niet en belde onmiddellijk de politie. Hij verstrekte een uitgebreid signalement.

De wijk werd hierna onopvallend afgezet door politie met hulp van agenten uit Den Helder en een opgetrommelde hondengeleider. Vervolgens kon de verdachte op de Melle Komrijstraat worden aangehouden. Na onderzoek bleek dat in een viertal voertuigen in de omgeving was ingebroken. Inmiddels zijn enkele gestolen goederen in de wijk teruggevonden. De politie doet nog nader onderzoek in de zaak.

Controle op markt

Schagen, donderdag 22 april 2004.

Tijdens de marktdag is er gecontroleerd door de politie op fietsers en bromfietsers. Dit in verband met het rijden over de stoep en op de markt, waardoor overlast wordt veroorzaakt. Er zijn, tot tevredenheid van de marktkooplui, 8 bekeuringen uitgeschreven.

Handtas gestolen uit boodschappenwagen

Wieringerwerf, donderdag 22 april 2004.

Toen een 54-jarige inwoonster van Slootdorp donderdag omstreeks 14.30 uur haar boodschappen deed bij een supermarkt in Wieringerwerf bemerkte zij bij het afrekenen dat haar handtas weg was. De handtas had zij opgeborgen in een boodschappentas welke zij aan de tassenhaak voorop de winkelwagen had gehangen. De vrouw mist onder andere geld en bankpasjes.

Vuil verbranden levert bon op

Breezand, donderdag 22 april 2004.

Een surveillerende agent ontdekte aan de Schorweg bij een bedrijf een vuur. Bij nader onderzoek bleek het te gaan om illegale afvalverbranding.

De eigenaar van het bedrijf kreeg een proces verbaal.

Tijdens bromfietscontrole tegen de lamp gelopen

Den Helder, donderdag 22 april 2004.

Tijdens een bromfietscontrole op de Middenweg liep een 49-jarige inwoner van Den Helder tegen de lamp.Toen er gecontroleerd werd op alcoholgebruik bleek dat de bestuurder 3 maal de toegestane hoeveelheid had genuttigd. De man krijgt verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.