Ingezonden persbericht

Fryslan's Enige DUB Band Speelt Live In Drachten

DRACHTEN, 20040408 -- DRACHTEN, APRIL 2004 - Vrijdag 23 april zal Fryslan's enige DUB band JAH Roots een concert geven in Pop Podium Iduna (Drachten). "Het beviel publiek en band prima," zegt oprichter Messian Dread over de besloten try-out die JAH Roots onlangs hield voor een uitgenodigd publiek op een lokatie ergens in de Fryske Walden. "De muren stonden nog dagen na te schudden van de heavy bass". Tijd voor een aardbeving in Drachten


De band werkt momenteel aan meer dan 20 nieuwe nummers, speciaal voor dit optreden. De titel "Dubbing In The Apocalypse" maakt duidelijk dat er een centraal thema in zit.

DUB is een psychedelische vorm van Reggae waarbij instrumenten in- en uitvallen terwijl er effecten zoals echo aan toe worden gevoegd. De bas en de drums vormen de rode draad in de muziek. Het is ontstaan in de studio's van Jamaica. De leden van JAH Roots benaderen de muziek net zoals de Studiobands die de Reggae hebben ontwikkeld. Ze spelen geen songs, maar riddims. Die riddims worden dan door zangers gebruikt om hun teksten overheen te zingen en door de engineers om ze te remixen tot DUB. De in 1987 opgerichte 6-mans formatie speelt dus live in een stijl die normaliter slechts uit de studio's komt en brengt daarmee iets unieks.



Ingezonden persbericht