Ingezonden persbericht

Advies aan Tweede-Kamer: Laat een Waakhond de NMA eens goed onderzoeken

In het bedrijfsleven houdt de NMA er nogal een vreemd beleid op na zoals onder meer blijkt in de bergingsector waarin de heer Kalbfleisch al stevig in opspraak kwam omdat er bewijzen zijn dat de heer Kalbfleisch aan de aanbesteding had meegewerkt van de bergers bij de alarmcentrales waar ook kamervragen over zijn gesteld.


De bergers moesten dus protesteren en procederen tegen de NMA omdat zij van de markt werden uitgesloten. Uiteindelijk heeft de NMA destijds de ontheffing ingetrokken omdat inderdaad niet alles goed functioneerde. Maar nu lijkt dat ineens weer wel goed te zijn en verleende de NMA opnieuw de ontheffing van de alarmcentrales terwijl na onderzoek bleek dat het nog steeds niet in orde is.

Het meest verbazingwekkende is dat de alarmcentrales geen ontheffing hebben voor de binnenwegen, van de NMA en toch gaan zij gewoon door terwijl de NMA doet of zij gek is en toelaat dat de alarmcentrales zonder ontheffing aanbesteden.
Hierdoor gaan een groot aantal bergingsbedrijven ten onder en begint de twijfel over de NMA steeds meer toe te nemen en lijkt actie van economische zaken onvermijdelijk te worden.
Ook de files en doorstroming van het verkeer komen hierdoor in de problemen zoals de brandweer al aangaf in de RTL4 uitzending van 8 maart dit jaar. Zelfs het aantal verkeersslachtoffers zou toenemen door dit systeem. Kortom een onderzoek naar de NMA is hier op zijn plaats.

Het CDA dat enorm heeft meegewerkt om dit systeem te beschermen, is ook om opheldering gevraagd door de bergingsbranche. Leden van de Branchevereniging voor Bergingsbedrijven (BVB) zijn woest dat de NMA de belangen van de alarmcentrales beschermt en hun een onterecht kartel verleent!