Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Gemeente koopt bedrijf Langen op Borrekuil

Sittard-Geleen, 22-4-2004 - De gemeente Sittard-Geleen en Transportbedrijf Langen bv hebben vandaag overeenstemming bereikt over koop van de eigendommen van Langen op bedrijventerrein Borrekuil in het stadsdeel Geleen voor een bedrag van 5,4 miljoen euro. Met de koop is de tweede belangrijke stap gezet richting van revitalisering en uitbreiding van de Borrekuil. Nadat Provincie, Rijk en Europese Unie in december vorig jaar belangrijke subsidies in het vooruitzicht stelden, werd al duidelijk dat de financiering van de revitalisering haalbaar was. De gemeenteraad heeft in juli 2003 al ingestemd met de revitalisering Borrekuil.

Namens de gemeente tekende wethouder Koos Martens, namens het transportbedrijf directeur Langen en namens de raad van commissarissen voorzitter Klomp de overeenkomst. Het bedrijf laat zijn gronden saneren conform de Wet Bodembescherming en de bedrijfsgebouwen worden gesloopt. Het kantoor van het bedrijf wordt niet gesloopt maar ingericht als bedrijfsverzamelgebouw. De oplevering vindt gefaseerd plaats in 2006. Ook de betaling is daar op afgestemd. De koopovereenkomst maakt het voor Langen mogelijk haar bedrijfsvisie verder te realiseren richting een hoogwaardige internationale logistieke dienstverlener met hoofdvestiging in Sittard-Geleen. Voor de gemeente betekent de overeenkomst dat het bedrijventerrein Borrekuil kan worden gerevitaliseerd en uitgebreid.

De Zeeheldenbuurt in de wijk Lindenheuvel krijgt met de revitalisering de kans om het woon en leefklimaat verder te verbeteren. Volgens plan worden vanaf 2006/2007 gefaseerd concurrerende bedrijfspercelen op de markt gebracht. Naar verwachting komen er maximaal 30 nieuwe bedrijven op het bedrijventerrein Borrekuil die 400 tot 600 nieuwe arbeidsplaatsen opleveren.