Provincie Overijssel

Provincie brengt regio Zwolle onder aandacht minister Dekker

Minister Dekker bespreekt vandaag haar langverwachte nota 'Ruimte' in het kabinet. Reden voor de provincie Overijssel om nog eens de potentie van Zwolle en omgeving bij het kabinet onder de aandacht te brengen. Deze IJsseldelta is belangrijk voor de positionering van Overijssel en verdient een nadrukkelijke plaats in de kabinetsplannen voor de ruimtelijke ontwikkeling. "Wij bieden zo veel mogelijkheden om de doelen van de minister te halen", aldus gedeputeerde Rietkerk.

De provincie heeft een speciale brochure samengesteld om de positie van de IJsseldelta uiteen te zetten. De kern van het Overijsselse betoog is dat Zwolle en omgeving een ruimtelijke, economische en logistieke scharnierfunctie vervult tussen de Randstad en Noord- Nederland, en ook tussen Noord-, Midden- en Oost-Europa. De strategische ligging, de hoofdinfrastructuur (weg, water en spoor) alsmede de kwaliteit van de leefomgeving zijn in dit verband optimaal.

Regiokansen
Op 24 maart heeft de Overijsselse gedeputeerde Rietkerk gesproken met de ministers Dekker (VROM) en Peijs (V&W) en vertegenwoordigers van LNV, EZ en Financien. In dit 'landsdelige' overleg benadrukte hij het belang van Twente-Osnabruck-Munster, de IJsseldelta/Zwolle en omgeving, de Stedendriehoek (Deventer-Apeldoorn-Zutphen) en een vitaal platteland. Na dat overleg bleek het noodzakelijk het belang van de IJsseldelta en de kansen die die regio biedt nog eens te onderstrepen.

De inhoud van de nota 'Ruimte' wordt naar verwachting op 27 april bekendgemaakt. Vervolgens wordt de nota besproken in de Tweede Kamer.

De inhoud van de brochure over de IJsseldelta is hier te lezen

Lees ook het speciale dossier over de nota 'Ruimte'

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2004 Provincie Overijssel