De Unie


ATOS Origin - CAO-overleg

23 april 2004 - Zoals u weet is bij Atos Origin weer CAO-overleg van start gegaan. Ik heb u eind maart geïnformeerd over onze inzet in samenwerking met FNV en CNV, waarbij wij voortbouwen op onze inzet van vorig jaar. Er zijn nog enkele reacties binnengekomen, die vrijwel allemaal een ondersteuning inhouden voor onze koers. Ik dank de leden, die de moeite hebben genomen te reageren. Met reacties op onderdelen wordt zo goed mogelijk rekening gehouden.

Eerste overlegronde
In het eerste overleg is een nieuwe deelnemer voorgesteld (de Bond van Telecompersoneel) en hebben partijen hun voorstellenbrieven toegelicht.
Na deze overlegronde hebben De Unie, FNV en CNV een ronde langs de velden gemaakt. We bezochten vestigingen in Utrecht, Rijswijk, Arnhem, Groningen en Eindhoven. Door de daar aanwezige medewerkers is onze koers van harte ondersteund. Het is duidelijk, dat we moeten blijven gaan voor volwaardige onderhandelingen over een integraal pakket arbeidsvoorwaarden, inclusief de salarissen.

Tweede overlegronde
Op 19 april heeft de tweede overlegronde plaatsgevonden. Dit overleg is gebruikt om, alvorens in te gaan op de diverse andere punten, eerst het hierboven genoemde punt van volwaardige onderhandelingen te bespreken. Door de directie van Atos Origin wordt dit als principieel issue betiteld. Het heeft beslist wel belangrijke praktische gevolgen! Tijdens het overleg heeft de directie weer uitgesproken sterk te hechten aan de nu bestaande scheiding van CAO-onderhandelingen en het septemberoverleg over de salarissen. Uiteraard hebben wij ons standpunt nader toegelicht en verdedigd. Er wordt nu getracht tot alternatieve oplossingen te komen waarin beide kanten zich kunnen vinden. Of dit gaat lukken is verre van zeker.
Er dient wat ons betreft ook wat te veranderen aan de manier waarop salarisaanpassingen plaatsvinden. De medewerker zou van tevoren meer zekerheid moeten krijgen over zijn of haar toekomstige loonontwikkeling. De OR heeft hiervoor concrete suggesties ingebracht.

Hoe nu verder?
Waarschijnlijk wordt het overleg op 12 mei aanstaande voortgezet. Ik houd u op de hoogte.

OR-verkiezingen
Van 10 tot 14 mei worden verkiezingen voor onderdeelcommissies en voor de ondernemingsraad gehouden.
Drie leden hebben zich via De Unie kandidaat gesteld:
* Ad Kuijken, Nuenen

* Bart van der Wal. Soest

* René Suiker, Helmond

Vergeet niet te stemmen en breng uw stem zo mogelijk uit op een van onze kandidaten!

Werf een lid
Verdere versterking van onze positie blijft belangrijk! Misschien kunt u een collega attent maken op de mogelijkheid lid te worden van De Unie. Wilt u zelf lid worden of wilt u iemand anders lid maken, vul dan het online aanmeldingsformulier in.

Wouter van Lidth de Jeude
Bestuurder

vrijdag, 23 april 2004