De Unie


Contractcatering - Principe akkoord

23 april 2004 - Wij kunnen u melden dat er een principeakkoord is voor de periode van 1 juli 2004 tot en met 31 december 2004. Het overleg heeft op 9 en 19 april plaatsgevonden.

Het overzicht van de afspraken kunt u onderaan deze pagina inzien en downloaden. De Unie legt het geheel van afspraken positief aan u voor.

Dat de afspraken passen in het najaarsakkoord nemen wij voor kennisgeving aan. Het belangrijkste argument voor een korte CAO periode zit in het feit dat er op een aantal belangrijke thema's afspraken gemaakt moeten worden, maar de wetgeving in voorbereiding is te belangrijk en er moet dus nog gewacht worden.

Wij gaan er vanuit dat er voor 1 januari zekerheid is en wij voor deze datum met werkgevers over de consequenties afspraken kunnen maken. U kunt dan denken aan thema's zoals pensioen + levensloop, werkzekerheid, ziekteverzuim + WAO en
arbeidsproductiviteit/employability en kinderopvang.

Eenmalige uitkering
Naast de uitwerking van deze dossier voor 1 januari is er ook een eenmalige uitkering afgesproken die gekoppeld is aan een te bereiken doel. (verdere daling van ziekteverzuim). Ook dit is een uitwerking in het teken van het najaarsakkoord en ook zeer verdedigbaar gezien de economische omstandigheden en de situatie in bedrijven.

Wij gaan er vanuit dat u zich kan vinden in deze uitkomst en houden u van de verdere ontwikkelingen in de verschillende dossiers de komende maanden natuurlijk op de hoogte.

Uw reactie kunt u opsturen voor 9 mei 2004.

A. J. van Bokkem
Bestuurder

Downloads
Contractcatering - Principe A..
Contractcatering - Principe-a..

vrijdag, 23 april 2004