Gemeente Rotterdam

Coffeeshop De Poel aan de Eendrachtsweg en café Matador aan de Mathenesserweg zijn op bevel van burgemeester Opstelten gesloten.

Burgemeester Opstelten heeft op maandag 19 april jl. heeft Coffeeshop "De Poel" aan de Eendrachtsweg 29 1-3 voor een periode van zes maanden gesloten. De sluiting is opgelegd in verband met het feit dat op 11 maart jl. in deze coffeeshop tijdens een politiecontrole drie minderjarigen zijn aangetroffen. Aan twee minderjarigen is softdrugs verkocht.

Naar aanleiding van een politiecontrole op 20 april jl. is op 21 april 2004 café Matador aan de Mathenesserweg 215-217 gesloten. Dit café werd door drugsdealers als uitvalsbasis gebruikt. Vanuit de horeca-inrichting werd op grote schaal verdovende middelen verkocht. In verband met het feit dat de inrichting gevaar oplevert voor de openbare orde en voor de veiligheid van personen en dat het woon- en leefklimaat in de omgeving van de inrichting ernstig is aangetast, heeft de burgemeester besloten deze coffeeshop per direct voor een periode van veertien dagen te sluiten. In deze periode zal worden bekeken of de sluiting gecontinueerd moet worden.

Bron: Bestuursdienst, 23-04-2004