Persberichten Politie Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 23-04-2004

District Den Bosch

MAN BETRAPT OP DEALEN

'S-HERTOGENBOSCH - Donderdagavond is een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man werd door enkele politiemensen in burger op de Oude Engelenseweg in 's-Hertogenbosch betrapt toen hij drugs verkocht. Bij zijn aanhouding troffen de politiemensen nog een viertal bolletjes harddrugs aan. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN

ROSMALEN - Donderdagavond is in een woning aan de Beukenlaan in Rosmalen een hennepkwekerij aangetroffen. Bij de politie was een tip binnen gekomen over deze kwekerij. In de woning troffen de agenten ruim 300 hennepplanten aan. Drieslaapkamers bleken ingericht te zijn als hennepkwekerij. De planten, assimilatielampen, afzuigers, ventilatoren en groeimiddelen zijn in beslag genomen. Ook bleek dat de elektriciteit buiten de meter om werd betrokken. De woning is dan ook door het stroomtoeleveringsbedrijf afgesloten. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een onderzoek ingesteld door de politie.

MAN BEROOFD VAN TELEFOON EN MISHANDELD

'S-HERTOGENBOSCH - Donderdagavond heeft een 25-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangifte gedaan van mishandeling en beroving. Tussen 21.45 en 22.10 uur reed de man op zijn fiets, al bellende, over de Klokkenlaan in 's-Hertogenbosch. Bij het fietstunneltje werd hij door twee mannen van zijn fiets geslagen. Terwijl de man op de grond lag werd hij door de twee geschopt en geslagen. Ook werd het slachtoffer bedreigd. Toen een getuige ter plaatse kwam, maakten de twee mannen zich met de GSM telefoon van het slachtoffer uit de voeten. Het slachtoffer is in een ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De twee belagers waren mannen tussen de 17 en 22 jaar, donker haar en donkere kleding. Het betrof een kleinere en een langere man. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling en beroving.

MANNEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

'S-HERTOGENBOSCH - In de nacht van donderdag op vrijdag even na 01.00 uur zijn twee mannen, 48 jaar uit Rotterdam en 54 jaar uit 's-Hertogenbosch, aangehouden. Het tweetal had van een woning aan de Acaciasingel in 's-Hertogenbosch Verschillende ruiten vernield. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN ERNSTIG MISHANDELD

'S-HERTOGENBOSCH - In de nacht van donderdag op vrijdag, even na 03.30 uur, werd gemeld dat op de Vughterstraat in 's-Hertogenbosch een man ernstig was mishandeld. Door de politie werd op de Vughterstraat een 20-jarige man uit Vught aangetroffen. Deze man is met ernstige kneuzingen en botbreuken in het gezicht overgebracht naar een ziekenhuis. Op aanwijzing van enkele portiers van een horecagelegenheid aan de Vughterstraat kon op Hoge Steenweg een 20 jarige man uit 's-Hertogenbosch worden aangehouden. De man uit 's-Hertogenbosch maakte deel uit van een groepje van 4 personen die de man uit Vught ernstig hadden mishandeld. De politie stelt een nader onderzoek in en de Bosschenaar is ingesloten.

JONGEN BEKEURD VOOR BELEDIGING

'S-HERTOGENBOSCH - In de nacht van donderdag op vrijdag is een 17-jarige jongen uit Vught bekeurd. Tijdens een opstootje in de Vughterstraat in 's-Hertogenbosch voldeed de jongen niet aan vordering zich te verwijderen. Hij beledigde wel de politiemensen. Hij werd aangehouden en tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

ZWAAR GEWONDE BIJ ONGEVAL, POLITIE ZOEKT GETUIGEN

'S-HERTOGENBOSCH - Vrijdagmorgen rond 10.20 uur werd een ernstig ongeval gemeld op de Rijksweg A2, bij het knooppunt Empel, waarbij verschillende vrachtauto's betrokken waren.

Over de A2 in de richting Utrecht reed op de rechterrijstrook een rij auto, vrachtauto's en bestelauto's. Ook een personenauto, met daarachter een aanhangwagen reed over die rijstrook. Terhoogte van hectometerpaal 110.7, het knooppunt Empel, werd een deel van de lading van de aanhangwagen verloren, waardoor de vrachtauto die er achter reed plotseling moest afremmen en uitwijken. Het lukte die bestuurder zijn vrachtauto op de vluchtstrook tot stilstand te brengen. Een daarachter rijdende vrachtauto met aanhangwagen, moest eveneens sterk remmen. Het lukte die chauffeur, een 22 jarige man uit Veghel, zijn combinatie tot stilstand te brengen. Een daarachter rijdende vrachtauto geladen met groenten en fruit, bestuurd door een 36-jarige man uit Gemonde, kon niet meer tot stilstand komen en reed achter tegen de vrachtauto met aanhangwagen. Een daar weer achter rijden bestelbus, bestuurd door een 34-jarige man uit Rosmalen, reed achter op de vrachtauto met groenten. Terwijl een vrachtauto bestuurd door een 33 jarige man uit Bergeijk wel een aanrijding met de bestelbus en de groentenauto wist te voorkomen maar bij het uitwijken tegen de vrachtauto met aanhangwagen reed.

Bij het ongeval raakte de chauffeur uit Gemonde zwaar gewond hij zat bekneld in de cabine van zijn truck. Door de brandweer is hij uit het wrak bevrijd. In verband met de ernstige verwondingen van het slachtoffer werd door de bemanning van de traumahelikopter assistentie verleend. De man is met zware verwondingen overgebracht naar het UMC in Utrecht. De personenauto met aanhangwagen waarvan lading is gewaaid is na het ongeval doorgereden. Doordat van de A2 in de richting Utrecht een rijstrook werd afgesloten ontstond een lange file. Ook de andere kant uit ontstond een file door 'kijkers'.

De politie is op zoek naar de bestuurder van die auto met aanhangwagen en naar getuigen van het ongeval de politie is te bereiken op telefoonnummer 0900-8844.

District Aa & Dommel

TE VEEL GEDRONKEN

SCHIJNDEL - Donderdagavond rond 22.15 uur is op de Cock van Neerijnenstraat in Schijndel een 57-jarige man uit Schijndel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. De man kreeg naast de bekeuring ook een rijverbod van 2 uur.

AANRIJDING

BOXTEL - Donderdagavond werd een aanrijding gemeld op de kruising van Hugenpothstraat - Stenen Kamer - Baanderherenweg - van der Voortweg in Boxtel. Op de kruising was een auto, rijdende over de Baanderherenweg in de richting van de van Hugenpothstraat en bestuurd door een 32-jarige man uit Boxtel in aanrijding gekomen met een auto komende vanaf de Stenen Kamer en bestuurd door een 47-jarige man uit 's-Hertogenbosch. Door de aanrijding was de auto van de man uit boxtel in de voortuin van een woning aan de van der Voortweg terechtgekomen. Beide bestuurders en twee inzittenden raakten licht gewond. Ze zijn overgebracht naar een ziekenhuis, waar ze zijn behandeld. Door de Bosschenaar is aangifte gedaan van mishandeling Hij zou na de aanrijding door de man uit Boxtel en een van de inzittenden zijn geslagen en geschopt. Het verkeer op de kruising wordt geregeld door verkeerslichten. Naar de toedracht van het ongeval en de mishandeling wordt een onderzoek ingesteld.

TE VEEL GEDRONKEN

BERLICUM - In de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.50 uur is op de Runweg in Berlicum een 42-jarige man uit Geldrop bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 2 uur.

District de Leijgraaf

FIETSSTER GEWOND BIJ ONGEVAL

VEGHEL - Donderdagavond is een 26-jarige fietsster uit Veghel bij een ongeval gewond geraakt. Het meisje reed over het fietspad op de rotonde aan de Populierlaan in Veghel Daar werd ze aangereden door een auto bestuurd door een 20-jarige man uit Oirschot. Het meisje is met een hoofdwond en rugklachten overgebracht naar een ziekenhuis.

TE VEEL GEDRONKEN

UDEN - Donderdagavond kort voor middernacht is op de Pastoor Spieringsstraat in Uden een 34-jarige man uit Uden bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij teveel gedronken had. De man kreeg naast de bekeuring ook een rijverbod van 4 uur.

INBRAKEN IN BEDRIJVEN

VEGHEL - In de nacht van donderdag op vrijdag is in een tweetal bedrijven in Veghel ingebroken. Bij een bedrijf aan de Eisenhouwerweg werd een hek werk vernield en werden deuren opengebroken. Vanuit het bedrijf werd een kluis gestolen. Bij een bedrijf aan de Pater van den Elsenlaan werd een deur opengebroken. Ook hier werd geprobeerd de kluis te stelen, echter deze was kennelijk te zwaar.

ALCOHOLCONTROLE

UDEN, VEGHEL, VOLKEL - In de nacht van donderdag op vrijdag is in het district de Leijgraaf een alcoholcontrole gehouden hierbij zijn vijf bestuurders bekeurd.
In Veghel op de Sluisstraat werd een 21-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur.
In Uden werd op de President Kennedylaan een 42-jarige man uit Volkel bekeurd, hij kreeg een rijverbod van 1 uur. Een 40-jarige man uit Uden die op de Leeuweriksweg werd bekeurd kreeg een rijverbod van 3 uur. Van een 51-jarige man uit Nistelrode werd het rijbewijs ingevorderd toen hij werd bekeurd op de Nistelrodeseweg. Hij kreeg ook een rijverbod van 7 uur.
Op de Leeuwstraat in Volkel werd een 24-jarige man uit Oirschot bekeurd. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

ZONDER RIJBEWIJS, VALSE NAAM EN GESIGNALEERD

BOEKEL - In de nacht van donderdag op vrijdag werd op de Kerkstraat in Boekel een auto gecontroleerd. Bij deze controle gaf de bestuurder een valse naam op. Bij een nadere controle bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs en dat hij nog stond gesignaleerd onder andere voor geldboetes voor het rijden zonder rijbewijs, het opgeven van een valse naam en het te hard rijden. De man is aangehouden.

INBRAAK BEDRIJF

SCHAIJK - In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een kleding zaak aan de Pastoor van Winkelstraat in Schaijk. Men wist de winkel binnen te dringen door een gat in het dak te maken. Vanuit de winkel is voor enkele tienduizenden guldens kleding gestolen.

District Maasland

VERKEERSCONTROLE

OSS - Donderdagmiddag is een verkeerscontrole gehouden in het centrum van Oss. Daarbij zijn 10 personen bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden. Verder werd een niet handsfree bellende bestuurder bekeurd, terwijl ook een automobilist werd bekeurd omdat hij een overweg opreed terwijl de lichten daarbij rood waren. Een 19-jarige bromfietser uit Oss werd bekeurd omdat hij reed terwijl hij te veel gedronken had. Hij kreeg naast de bekeuring ook een rijverbod van 3 uur.

ALCOHOLCONTROLE

OSS - In de nacht van donderdag op vrijdag is een alcoholcontrole gehouden in het district Maasland. Hierbij zijn vijf autobestuurders bekeurd. Op de John F. Kennedybaan werd een 35-jarige man uit Oss bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 1 uur. Een 39-jarige vrouw uit Oss werd op de Koornstraat bekeurd. Ze kreeg een rijverbod van 3 uur. Op diezelfde straat werd ook een 51-jarige man uit Oss bekeurd. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Het rijbewijs van de man bleek al eerder te zijn ingevorderd. De man is bekeurd van het weigeren van de ademanalyse en het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd. Een 42-jarige man uit Oss werd op de Singel 1940 1945 bekeurd. De man kreeg een rijverbod van 3 uur. Deze man werd later die nacht bekeurd omdat hij reed terwijl hij een rijverbod had. Op de Ploeg in Heesch werd een 40-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

SNELHEIDSCONTROLE

LOOSBROEK - Vrijdagmorgen is een radarsnelheidscontrole gehouden op de Nistelrodesedijk in Loosbroek. Op deze weg waar 60 km/u gereden mag worden werden 67 voertuigen gecontroleerd waarvan er 19 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 139 km/u.

District Land van Cuijk

TE VEEL GEDRONKEN

CUIJK - In de nacht van donderdag op vrijdag kort voor 01.00 uur is op de Grotestraat in Cuijk een 53-jarige man uit Haps bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 1 uur.