Zwaar gewonde bij ongeval, politie zoekt getuigen

's-Hertogenbosch 23-04-2004 - Vrijdagmorgen rond 10.20 uur werd een ernstig ongeval gemeld op de Rijksweg A2, bij het knooppunt Empel, waarbij verschillende vrachtauto's betrokken waren.

Over de A2 in de richting Utrecht reed op de rechterrijstrook een rij auto, vrachtauto's en bestelauto's. Ook een personenauto, met daarachter een aanhangwagen reed over die rijstrook. Terhoogte van hectometerpaal 110.7, het knooppunt Empel, werd een deel van de lading van de aanhangwagen verloren, waardoor de vrachtauto die er achter reed plotseling moest afremmen en uitwijken. Het lukte die bestuurder zijn vrachtauto op de vluchtstrook tot stilstand te brengen. Een daarachter rijdende vrachtauto met aanhangwagen, moest eveneens sterk remmen. Het lukte die chauffeur, een 22 jarige man uit Veghel, zijn combinatie tot stilstand te brengen. Een daarachter rijdende vrachtauto geladen met groenten en fruit, bestuurd door een 36-jarige man uit Gemonde, kon niet meer tot stilstand komen en reed achter tegen de vrachtauto met aanhangwagen. Een daar weer achter rijden bestelbus, bestuurd door een 34-jarige man uit Rosmalen, reed achter op de vrachtauto met groenten. Terwijl een vrachtauto bestuurd door een 33 jarige man uit Bergeijk wel een aanrijding met de bestelbus en de groentenauto wist te voorkomen maar bij het uitwijken tegen de vrachtauto met aanhangwagen reed.

Bij het ongeval raakte de chauffeur uit Gemonde zwaar gewond hij zat bekneld in de cabine van zijn truck. Door de brandweer is hij uit het wrak bevrijd. In verband met de ernstige verwondingen van het slachtoffer werd door de bemanning van de traumahelikopter assistentie verleend. De man is met zware verwondingen overgebracht naar het UMC in Utrecht. De personenauto met aanhangwagen waarvan lading is gewaaid is na het ongeval doorgereden. Doordat van de A2 in de richting Utrecht een rijstrook werd afgesloten ontstond een lange file. Ook de andere kant uit ontstond een file door 'kijkers'.

De politie is op zoek naar de bestuurder van die auto met aanhangwagen en naar getuigen van het ongeval de politie is te bereiken op telefoonnummer 0900-8844.