Dienstenbond CNV

Prepensioen en levensloopdiscussie in cruciale fase 23-04-2004

Op Prinsjesdag 2003 heeft de regering een aantal maatregelen aangekondigd om het langer doorwerken van mensen te stimuleren. Het kabinet wil dat mensen tot hun 65e blijven werken, om zo het arbeidsaanbod te vergroten en de kosten van de vergrijzing op te vangen. In oktober 2003 is er een najaarsakkoord gesloten waarin is afgesproken dat het kabinet en de sociale partners hierover verder onderhandelen. Deze onder-handelingen zouden in april 2004 afgerond moeten zijn, zodat de nieuwe maatregelen nog verder door de regering zouden kunnen worden uitgewerkt. Tot op heden is er nog geen definitief akkoord.

Inzet kabinet
Het beleidspakket dat het kabinet op Prinsjesdag 2003 presenteerde bestond uit de volgende maatregelen:

1. Het direct belasten van de totale VUT-uitkering. Het kabinet wil alle belasting verschuldigd over de totale VUT-uitkering bij het ingaan daarvan in één keer innen. Dit zou betekenen dat het feitelijk onmogelijk wordt om met de VUT te gaan.

2. Het afschaffen van de belastingvoordelen voor VUT en prepensioen Over de premie die betaald wordt voor VUT en prepensioen wordt geen belasting geheven. Het is dus financieel aantrekkelijk om voor VUT en prepensioen te sparen en alle regelingen van pensioenfondsen zijn hier ook op ingesteld. Als het belastingvoordeel afgeschaft wordt betekent dit voor oudere werknemers dat zij langer moeten doorwerken en later met VUT of prepensioen kunnen. Voor jongere generaties wordt het duurder om eerder te kunnen stoppen met werken, omdat de premie voor prepensioen dan uit het netto-loon en zonder belastingvoordeel gespaard moet worden. In de praktijk komt dat er op neer dat VUT en prepensioenregelingen te duur worden om ze in stand te houden.
3. Levensloopregeling
In plaats van de belastingvoordelen voor VUT en prepensioen introduceert het kabinet een levensloopregeling. Met deze regeling hebben werknemers tijdens hun gehele werkzame leven recht op periodes van verlof, mits zij daarvoor geld gespaard hebben. Idee is dat werknemers de mogelijkheid krijgen om de drukke periode in het midden van de levensloop wat minder druk te maken, door verlof op te nemen voor bijvoorbeeld studie of zorgtaken. Een werknemer mag jaarlijks maximaal 12 procent van het brutoloon sparen met belastingvoordeel. Een werknemer heeft recht op maximaal 1,5 jaar verlof tegen betaling van 100% van het salaris of 2,1 jaar verlof voor 70% van het salaris. Dit betekent wel dat een werknemer eerst 12,5 jaar het maximumbedrag van 12 procent van het brutoloon gespaard moet hebben, voor hij de 1,5 of 2,1 jaar verlof kan opnemen. Als het spaarpotje is opgebruikt, kan de werknemer opnieuw sparen voor een verlofperiode.

Inzet CNV
Het CNV is de onderhandelingen ingegaan met als inzet het CNV-10-puntenplan. Dit 10-punten-plan is door het Algemeen Bestuur van het CNV vastgesteld en op 23 februari door Doekle Terpstra gepresenteerd. De kern van het CNV-plan bestaat uit de volgende punten:

* Het moet voor werknemers op basis van individuele keuze mogelijk blijven om op 60 jaar te stoppen met werken, door een combinatie van levensloopverlof en prepensioen

* Het is belangrijk dat mensen meer individuele keuzemogelijkheden krijgen bij prepensioenregelingen, maar het blijft belangrijk om collectief afspraken te maken en regelingen in stand te houden voor prepensioen en levensloop.

* De levensloopregeling moet breed toegankelijk zijn en voor alle inkomenscategorieën en alle leeftijden aantrekkelijk. Een collectieve regeling met een werkgeversbijdrage maakt dit mogelijk.

* Er moet een goede overgangsregeling komen voor de groep werknemers die nu 50 jaar en ouder is.

Op dit moment zijn de posities van de verschillende partijen als volgt:

1. Het kabinet heeft voorstel voor het in één keer belasten van de VUT-uitkering ingetrokken.

2. Het kabinet stelt verder voor om de belastingvoordelen voor prepensioen in stand te houden voor mensen die na hun 63,5 jaar willen stoppen. Daarvoor kun je wel eerder stoppen met werken, maar moet veel meer zelf betaald worden. Voor de leeftijdcategorie 63,5 65 jaar blijft dus het huidige regime van kracht. Het CNV wil dat de belastingvoordelen gelden voor mensen die vanaf hun 62ste willen stoppen met werken.

3. Het kabinet wil dat het meedoen in een prépensioenregeling alleen nog kan op basis van vrijwilligheid ( opting-out). Werknemers moeten volgens het kabinet zelf kunnen bepalen of ze meedoen aan prepensioenregelingen. Volgens het CNV wordt daarmee de solidariteit en de financierbaarheid van de pensioenen ondergraven.

4. Het CNV wil een goede overgangsregeling voor mensen van 50 jaar en ouder en daar heeft het kabinet nog geen voorstel voor gedaan.

Het kabinet wil dat er voor 1 mei overeenstemming wordt bereikt. Anders dreigt het kabinet alle mogelijkheden om voor de 65ste verjaardag te stoppen met werken te schrappen. Het bod van het kabinet zoals dat er nu ligt is voor het CNV onacceptabel. In de komende weken wordt het overleg voortgezet. Voor actuele informatie kunt u steeds terecht op deze site.