Dienstenbond CNV

Resink Wonen sleept met personeel; bestaan feodale verhoudingen nog? 23-04-2004

CNV Dienstenbond is door een aantal van u geïnformeerd over het feit dat uw werkgever Resink heeft gezegd dat zij de personeels- en salarisadministratie wil gaan uitbesteden aan Van den Noordt Personeelsdiensten.

Met het uitbesteden van de administratieve werkzaamheden hebben wij geen probleem, maar het lijkt erop dat Resink ook het personeel wil overdoen naar Van den Noordt. Dat is natuurlijk een vreemde situatie.

Bedrijf blijft bestaan
Weliswaar blijft de onderneming bestaan, maar het lijkt erop dat werkgever geen verplichtingen wil ten opzichte van het personeel. Dat is natuurlijk gemakkelijk (voor de werkgever). Hoe kun je ondernemen zonder risicos? Het bedrijf blijft bestaan, dus er is geen enkele reden om het personeel de deur uit te doen. U heeft een contract bij Resink, en uw werkgever en u hebben een aantal verplichtingen tegenover elkaar. Uw werkgever kan u niet zomaar overdoen naar een ander bedrijf; dat is feodaal en al een jaartje of 100 uit de tijd.

Advies van de bond
U kunt alleen over naar een ander bedrijf als u dat zelf wilt. Wij adviseren u dringend om dat niet te doen. U heeft geen enkele zekerheid dat Van den Noordt u zal (blijven) detacheren bij Resink (integendeel) en het is volstrekt onduidelijk wat een en ander betekent voor uw werkgelegenheid, arbeidsvoorwaarden en rechtszekerheid. En zoals we dal eerder zeiden; deze gang van zaken lijkt op slavernij en die is toch echt al een hele tijd geleden afgeschaft.

Overleg
Wij hebben contact opgenomen met Resink. Er is een afspraak gepland op maandag 26 april a.s. Wij zullen dan e.e.a. aan de orde stellen. Ook hebben we Resink per aangetekende brief laten weten wat wij vinden van deze gang van zaken.

Meer informatie
Wij zullen u zo snel mogelijk na 26 april weer informeren. Heeft u vragen of informatie waarvan u denkt dat die belangrijk is, geeft u die dan aan mij door.
tel. 055 577 26 40 of
mail a.bulsink@cnvdibo.nl