Dienstenbond CNV

Sociaal Plan CZ gereed
23-04-2004

Zoals bekend heeft de CNV Dienstenbond in de afgelopen maanden veelvuldig overleg gehad met uw werkgever, CZ, over een Sociaal Plan. We zijn er niet uitgekomen. Om deze reden heeft CZ ons op 14 april 2004 een eindbod gedaan.

In het Sociaal Plan zijn er afspraken gemaakt over een lange zoektijd naar ander werk. Deze termijn kan afhankelijk van de individuele situatie oplopen tot 25 maanden. Volgens de CNV Dienstenbond is deze termijn in de meeste gevallen genoeg om zonder gedwongen werkloosheid een andere dienstbetrekking te vinden. Voorts zijn er afspraken gemaakt over outplacement en de wijze waarop het dienstverband eventueel beëindigd moet worden.

Wanneer u door de reorganisatie in de problemen komt adviseren wij u om contact op te nemen met uw districtskantoor van de CNV Dienstenbond. Voor de meeste leden bij CZ is dat ons kantoor in Eindhoven (telefoonnummer: (040)211 66 74). CZ heeft bij het herplaatsen van medewerkers namelijk de verkeerde methodiek gebruikt. Mocht dat onverhoopt tot ontslagaanvraag leiden dan heeft u een sterk argument in handen om ontslag te voorkomen. Wij hebben uw werkgever meerdere malen gewezen op de foutieve methodiek, maar CZ heeft geweigerd dat aan te passen.

Wij verzoeken u om voor 30 april 2004 aan te geven of u al dan niet instemt met het eindbod. Wij adviseren u het eindbod goed door te lezen alvorens u een keuze maakt.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurders, Martijn Donker of Carmen Scheuneman. Zij zijn bereikbaar op
(035)6460580 of (040)2116674.
Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl of
eindhoven@cnvdibo.nl