Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 23 april 2004

Provincie Groningen 23-04-2004 -

Politie pakt uit op grensfeest
Onze organisatie is samen met onder anderen de Polizei Papenburg, de Koninklijke Marechaussee, de douane, de Bundesgrenzschutz, de Autobahnpolizei en het Korps Landelijke Politie Diensten prominent aanwezig op het zogenoemde grensfeest dat zondag 25 april de hele dag in Nieuweschans wordt gehouden.
Het feest is een initiatief van de Eems Dollard Regio (EDR). Met deze manifestatie wil de Eems Dollard Regio de grensoverschrijdende samenwerking van diverse partners in beeld brengen. De presentatie beperkt zich niet tot louter politie- en hulpverleningsdiensten. Ook voor kinderen zijn diverse activiteiten georganiseerd. Voor jong en oud zijn er optredens van het Gronings Politie Muziekkorps, de folkgroep Rapalje, de band Laway en de zanger Rainer Niersman. Het grensfeest speelt zich af rond de Poort van Groningen bij de grensovergang. De grote parkeerterreinen vormen het decor voor de presentaties van de politie- en hulpverleningsdiensten. In een enorme feesttent en in het gebouw staan stands opgesteld en worden eveneens demonstraties en voorstellingen gehouden. Regiopolitie Groningen is present met menskracht en materieel van het Project
Verkeershandhaving, de technische recherche en van de milieu transportcontrole EVOA. Het project huiselijk geweld verzorgt een theatervoorstelling en biedt uiteraard ook informatie.
De toegang tot het grensfeest is gratis. Parkeerplaatsen worden aangeduid. De manifestatie begint om elf uur.

Explosieven opgeruimd
Het Explosieven Opruimingscommando van de Koninklijke Landmacht uit Culemborg heeft vrijdag in Appingedam en Finsterwolde een granaat onschadelijk gemaakt. In Appingedam was een granaat gevonden in een stuk land aan de Tjamweersterweg. In Finsterwolde kwam een granaat boven de grond tijdens werkzaamheden aan de H. R. Remmersweg. In beide gevallen is de granaat ingegraven en tot ontploffing gebracht met explosieven. Dit leverde geen problemen op.

Appingedam: ongeval met te zwaar beladen aanhanger
Op de Rijksweg N33 bij Appingedam is vrijdagmorgen een ongeval gebeurd met een aanhangwagen achter een personenauto die veel te zwaar was beladen met zand. Bovendien was de aanhanger aan de achterzijde te zwaar beladen waardoor er geen kogeldruk was en de achterzijde van de personenauto nauwelijks goed contact had met het wegdek. Hierdoor schaarde de zaak op een gegeven moment en kwam de combinatie dwars op de weg te staan. Gelukkig bleef het hierbij en leverde dit voorval voor het andere verkeer geen problemen op. De aanhanger woog 1400 kilogram inclusief de lading, terwijl de personenauto slechts 525 kilogram mocht trekken. De 23-jarige chauffeur, een inwoner van Eelde, kreeg een bekeuring.