Politie Drenthe

vrijdagmiddag 23-04-04

Assen 23-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Rijden onder invloed
EMMEN Een 47-jarige autobestuurder uit Erica is vanmiddag bekeurd voor het rijden onder invloed. De man die in zijn auto over de Zuidbargerstraat reed blies maar liefst 960 ug/l wat overeenkomt met een promillage van ongeveer 2,25. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een snelrechtdagvaarding.

Inbraak in schoenenzaak
RODEN Bij een schoenenzaak aan de Heerestraat is afgelopen nacht ingebroken. De daders namen vrijwel de gehele winkelvoorraad ongeveer sport- en herenschoenen (ongeveer 800 paar)mee.

Winkeldiefstal
ASSEN Bij een warenhuis aan het Koopmansplein zijn vanmiddag een 56-jarige man en een 37-jarige vrouw uit Groningen terzake winkeldiefstal aangehouden. Beiden hadden kleding gestolen ter waarde van 51 euro. Man en vrouw kregen een snelrechtdagvaarding. .

Jeugdige winkeldievegge aangehouden door politie HOOGEVEEN Een 14-jarig meisje uit Hoogeveen is vanmiddag betrapt tijdens het plegen van een winkeldiefstal. Toen ze een schoenenwinkel aan de Hoofdstraat verliet ging het alarm af en nam ze rennend de benen. Via de Nicolaas Beetsstraat, Nicolaas Beetsplein en de Westerkerkstraat wist de achtervolgende bedrijfsleider haar in de kraag te vatten. Na onderzoek bleek ze een paar pumps ter waarde van 22,95 euro gestolen te hebben. Na aanhouding werd ze overgebracht naar het politiebureau en werd er proces-verbaal opgemaakt.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen as. 08.00 uur. Tel. 06-52528707. info@politie-drenthe.nl