1e persbericht van zaterdag 24 april 2004

Eindhoven 24-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Drie mannen aangehouden na mishandeling

Op het Stadhuisplein zijn zaterdag even na middernacht drie Eindhovenaren van 30, 29 en 33 jaar oud aangehouden. Zij waren betrokken bij een vechtpartij in een feesttent op het Stadhuisplein. De verwondingen waren klein. De drie mannen zijn de cel ingegaan.

Eindhoven: Tasjesrovers gewond door aanrijding

Twee Eindhovenaren zijn zaterdag rond 1.00 uur gewond geraakt toen zij op de Vestdijk na een tasjesroof tegen een lantaarnpaal reden. Zij zaten op één bromfiets en de 53-jarige man die achterop de bromfiets zat pakte een tas weg van een vrouw uit Veldhoven, die langs de kant van de weg stond. De 40-jarige bestuurder van de bromfiets begon te slingeren en reed tegen de lantaarnpaal. Beide verdachten zijn aangehouden en naar het MMC gebracht. De 40-jarige man had gedronken en van hem is een bloedproef genomen. Hij kon na behandeling naar het politiebureau waar hij is ingesloten. De ander moest in het ziekenhuis blijven. Hij heeft een scheurtje in de schedel.

Eindhoven: Inbreker op heterdaad gepakt

Op de Elzentlaan is zaterdag om 1.25 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een getuige meldde de politie dat er waarschijnlijk werd ingebroken in een woning aan de Elzentlaan. De 34-jarige man werd in de tuin van de woning aangetroffen. Hij probeerde te vluchten maar werd achterhaald. De tuindeuren van de woning waren opengebroken en de inbreker had al computer- en geluidsapparatuur in de tuin klaargezet om mee te nemen. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Autodief aangehouden

Zaterdag om 5.10 uur is op de Henegouwenlaan een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zat in een bestelauto waarvan een ruit was ingeslagen. De man vertelde dat hij de auto mee wilde nemen. Hij is ingesloten.

Helmond: Man aangehouden na vernieling

Op de Willem van der Zaenstraat is zaterdag om 3.25 uur een 51-jarige Helmonder aangehouden. Hij had van de woning van een kennis een ruit vernield. Hij wilde dat de kennis de deur van haar woning openmaakte. Toen zij dat niet deed sloeg hij de ruit kapot en stond hij op straat te schreeuwen. De man is ingesloten.

Oirschot: Man levert rijbewijs in na doorrijden na aanrijding en drankgebruik

Op het Vrijthof is zaterdag om 2.50 uur een 25-jarige automobilist uit Oirschot aangehouden. Hij zou enkele uren eerder met zijn auto tegen een geparkeerde auto zijn gereden. Daarna was hij doorgereden. Bij zijn aanhouding bleek dat hij gedronken had, zijn promillage was bijna
1,9. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

Deurne: Inbraak

Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Lavendelheide. De achterdeur is opengebroken. Uit de woning verdwenen video- en audioapparatuur, een computer en sieraden.