Politie Groningen

Persberichten zaterdag 24 april 2004

Provincie Groningen 24-04-2004 -

Stadskanaal: bromfietser krijgt rijverbod van 12 uur
Een 32-jarige bromfietser uit Stadskanaal kreeg vrijdagnacht een rijverbod van 12 uren opgelegd, omdat hij met een alcoholpromillage van 2.3 zijn bromfiets bestuurde. Hij werd gecontroleerd op de Hoofdstraat in zijn woonplaats waarbij vrij snel duidelijk werd dat hij zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. Zijn bromfiets werd gestald aan het politiebureau.

Scheemda: hennepkwekerij aangetroffen in loods
In een loods aan de Eexterweg in Scheemda heeft de politie vrijdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. Voor een deel was er vermoedelijk al geoogst. Er werden nog 1600 stekjes aangetroffen. Deze werden met de apparatuur zoals koolstoffilters watertanks, transformatoren en lichtbakken vernietigd. Als verdachte werd aangehouden de 56-jarige huurder van de loods. Na verhoor is hij weer op vrije voeten gesteld.

Midwolde: alcomobilist
Een 32-jarige automobilist uit Groningen heeft vrijdagnacht zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij op de Oude Postweg bij Midwolde in zijn auto reed terwijl hij onder invloed van alcohol was. Aan het politiebureau bleek dat hij 1.7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Snelheidscontroles
Vrijdag zijn enkele snelheidscontroles gehouden. Op de Eemshavenweg bij Zuidwolde (100) werden s middags 2970 voertuigen gecontroleerd. Daarbij hield iedereen zich keurig aan de maximumsnelheid. Op de Weg der Verenigde Naties werden s avonds 1470 voertuigen gecontroleerd. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 70 km/u. In totaal werden 244 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 115 km/u.

Meedhuizen: mannen aangehouden voor bedreiging
Een 42 en een 59-jarige inwoner van Groningen zijn vrijdagnacht aangehouden voor bedreiging van een 61-jarige inwoner van Meedhuizen. Betrokkenen hadden een geschil met de man over een betaling en wilden hem dwingen te betalen. Ze zochten hem thuis op en namen hem in hun auto mee naar een pinautomaat in een naburig dorp. Het lukte echter niet om geld te pinnen. Nadat duidelijk werd dat het geen resultaat zou opleveren, werd de man in de omgeving van Ten Boer weer uit de auto gezet waar hij de politie belde. Of er sprake is geweest van dwang moet uit het onderzoek nog blijken. De beide mannen zitten nog vast.

Roodeschool: vijfjarig meisje overleden na ongeval
Een 5-jarig meisje is vrijdagavond overleden tengevolge van ernstige verwondingen die ze had opgelopen bij een verkeersongeval op de Westerdijkstraat in haar woonplaats. Het meisje kwam met haar fiets onder een rijdende winkel terecht die op dat moment achteruit reed. Ze overleed ter plaatse. De chauffeur had het meisje niet gezien Zij bevond zich vermoedelijk buiten het gezichtsveld van de chauffeur, een 54-jarige inwoner van Uithuizermeeden.

Eenrum: alcomobilist betrokken bij botsing
Bij een botsing tussen twee personenautos die vrijdagavond plaatsvond op de Aagtsweg in Eenrum was een van de betrokken chauffeurs, een 46-jarige inwoner van Eenrum, zwaar onder invloed van alcohol. Hij bleek 2.3 promille alcohol in zijn bloed te hebben toen hij met zijn auto frontaal in botsing kwam met de tegenpartij, een 34-jarige plaatsgenote. Beide autos raakten daardoor licht beschadigd. De Eenrumer moest zijn rijbewijs inleveren De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: automobilist onder invloed veroorzaakt schade
Een 30-jarige inwoner van Nietap is vrijdagmiddag aangehouden nadat hij op De Schans in Leek met zijn auto achter tegen een voorganger was gereden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Aan het politiebureau weigerde hij mee te werken aan een alcoholonderzoek, reden waarom zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: alcomobilist
Een 34-jarige automobilist uit Veendam heeft vrijdagnacht zijn rijbewijs moeten inleveren toen bleek dat hij onder invloed van alcohol (1.4 promille) zijn auto bestuurde. De man werd aangehouden op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. Bij de controle bleek tevens dat zijn auto niet was verzekerd. Zijn auto is gestald aan het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: nachtje politietoezicht
Tijdens het politietoezicht tijdens de uitgaansavond van vrijdag op zaterdag heeft de politie diverse bekeuringen uitgedeeld. De nacht die door de dienstdoende agenten als rustig werd bestempeld leverde in totaal 21 bekeuringen op. Dit betrof 8 keer voor wildplassen, 6 keer voor een lichtere verkeersovertreding, 2 keer voor het opgeven van een valse naam, 2 keer voor belediging, 1 ex voor het niet voldoen aan een vordering om weg te gaan en 1 ex voor het belemmeren van een aanhouding en 1 keer voor overlast.