Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht 24-04-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Te veel op, betrapt met goedkope rokers
MIJDRECHT - Een autorit is een 26-jarige inwoner van de gemeente Nieuwkoop in de nacht van vrijdag op zaterdag duur komen te staan. Rond 01.30 uur werd de man gecontroleerd op alcohol. Hij bleek te veel op te hebben en moest mee naar het politiebureau. Een politieman zette daarop de auto van de man even aan de kant, en zag in de auto een doos met sloffen sigaretten zonder belastingzegel. Op het politiebureau bleek over de rookwaar geen belasting betaald te zijn en de 26-jarige had te veel gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en rijverbod wegens het rijden onder invloed en kan van de douane een proces-verbaal en naheffing tegemoet zien vanwege de daarvoor nog 'goedkope rokertjes'.

Vals geld: twee aanhoudingen
VINKEVEEN - Na een tip kon de politie zaterdagmorgen rond 03.30 uur twee mannen aanhouden in verband met vals geld. De agenten troffen een 42-jarige Hagenaar aan in een hotel in Vinkeveen. Hij bleek valse biljetten van 500 euro bij zich te hebben. Daarmee had hij kort daarvoor in een taxi willen wisselen. De chauffeur herkende de biljetten echter direct als vals en zette zijn passagiers uit de auto. Bij het zien van de politie wist de 42-jarige echter niets meer van een taxi en had ook geen idee waar de biljetten vandaan kwamen. Kort daarop werd de tweede man die in de taxi had gezeten aangehouden, een 50-jarige Amsterdammer. Op het politiebureau bleek de Hagenaar nog een celstraf tegoed te hebben, waarop hij verklaarde een valse naam te hebben opgegeven. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gewonden na vechtpartij
HARMELEN - Bij een vechtpartij, vrijdagavond tegen 21.00 uur, raakten twee inwoners van Harmelen gewond, een derde had klappen gehad en de vierde was bedreigd.

De jongens stonden op de Willem-Alexanderlaan toen een auto stopte. Hier stapten vier personen uit, die, gewapend met slag- en steekwapens, het viertal te lijf ging. Een 18-jarige liep hierdoor hoofdletsel op, een 15-jarige een snee boven zijn oog en een 17-jarige had ook klappen gehad. Een tweede 15-jarige was met de wapens bedreigd. De politie neemt de zaak hoog op en doet er alles aan de toedracht te achterhalen en verdachten in deze zaak aan te houden.