Districten Utrecht stad 11.00 uur

Utrecht 24-04-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad, 11.00 uur

Vandalen aangehouden

VLEUTEN Vrijdagmiddag heeft de politie drie verdachten opgepakt op de Stationsstraat in verband met het vernielen van fietsen en het bekogelen van reizigers. Omstreeks 15.15 uur kon de politie drie mannen op basis van getuigenverklaringen in de omgeving van het station aanhouden. Het betrof een man van 38 jaar uit Culemborg, een man van 18 jaar uit Vleuten en een man van 24 eveneens uit Vleuten. Alledrie zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Actie Ruim Baan

UTRECHT Vrijdagmiddag en avond heeft de politie een grote verkeersactie gehouden op het militaire complex aan de Overste den Oudenlaan. In totaal werden 220 voertuigen en hun inzittenden gecontroleerd en werden 15 aanhoudingen verricht.

De politie houdt regelmatig grote verkeersacties genaamd Ruim Baan. Tijdens de acties wordt gelet op verkeersgedrag, technische gebreken aan voertuigen en overige strafbare feiten. Naast diverse technische mankementen waaronder tien voertuigen met defecte verlichting waarvoor processen verbaal werden uitgeschreven, konden 37 bestuurders geen rijbewijs tonen en werd in 29 gevallen geen gordel gedragen. Bij negen bestuurders werd rijden onder invloed geconstateerd, een bestuurder hield zich niet aan een bevel en een bestuurder werd aangehouden in verband met verduistering van een personenauto. Het KLPD maakte tijdens de actie gebruik van een catch scan. Dit apparaat vergelijkt de kentekens van voertuigen met een politiedatabase. Van de 2359 gecontroleerde voertuigen bleken vier voertuigen een geschorst kenteken te bevatten. In totaal werden 126 processen verbaal uitgeschreven.

In een voertuig werd door de douane een grote hoeveelheid hasj aangetroffen en de bestuurder, een 28-jarige man uit Huizen en zijn passagier, een 22-jarige man uit Utrecht werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek het om 400 gram hasj te gaan.

Gewapende overval

UTRECHT Vrijdagochtend is een winkel aan de Jan van Galenstraat door onbekende mannen om 05.45 uur overvallen met gebruik van een mes.

Toen de politie bij de winkel aankwam bleek aan de achterzijde ervan personeel te zijn bedreigd door twee mannen. De verdachten zijn vervolgens met een geldlade met onbekende inhoud op een zwarte scooter gestapt die geparkeerd stond op de parkeerplaats aan de Ginnekenlaan. Het is onbekend in welke richting zij zijn gereden. De mannen droegen bivakmutsen en donkere kleding. De politie onderzoekt de overval en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Paardenveld via telefoonnummer 0900 8844.

Insluiper aangehouden

UTRECHT Vrijdagavond heeft de politie met behulp van de beveiliging van het ziekenhuis aan de Heidelberglaan een verdachte aangehouden in verband met vermoedelijke diefstal. De 31-jarige verdachte man uit Rotterdam werd om 19.45 uur aangehouden vanwege zijn gedrag. Hij begaf zich op meerdere plekken in het ziekenhuis en vroeg telkens om andere personen. De man werd vervolgens door de beveiliging aangehouden in verband met verboden toegang voor onbevoegden. Nadat hij aan de politie werd overgedragen bleek de man diverse goederen bij zich te hebben die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie onderzoekt de zaak.

Hennepkwekerij opgerold

UTRECHT Vrijdagavond heeft de politie omstreeks 20.45 uur een hennepkwekerij in een woning aan de Alexander de Grotelaan aangetroffen en opgerold. De politie kwam de kwekerij op het spoor door wateroverlast in het trappenhuis die ter herleiden was naar de betreffende woning. Aldaar werd een kwekerij met 433 hennepplanten aangetroffen. De bewoner wordt op het politiebureau ontboden.

Doorrijden na aanrijding

UTRECHT Vrijdagavond is een onbekende bestuurder na een aanrijding op de Furkabaan doorgereden. De onbekende bestuurder liet daarbij een slachtoffer met letsel achter. Omstreeks 16.45 uur stak het slachtoffer, een 9-jarige meisje uit Utrecht, de Furkabaan ter hoogte van de kruising met de Betuwe over. Een onbekende bestuurder in een grijze auto reed de Betuwe in en raakte daarbij het meisje die daar met haar moeder liep. Zij kwam hierdoor ten val en brak daarbij haar arm. De bestuurder is vervolgens doorgereden zonder checken of alles met haar in orde was. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Tolsteeg via telefoonnummer 0900 8844.