Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


24 april 2004


Onderwerp: alcoholcontrole: uit eten drink een glaasje minder


Tijdens een alcoholcontrole in Apeldoorn werden 7 bestuurders bekeurd die te veel hadden gedronken. Opvallend was dat de meeste overtreders van verschillende etentjes op weg naar huis waren en toch achter het stuur waren gekropen. De hoogste overtreding was 1.1 promille.


Gezellig uit eten..... maar een glaasje wijn minder tijdens het diner was beter geweest. Dit was de algemene gedachte die Apeldoornse agenten gisterenavond hadden toen zij 7 bestuurders aantroffen die na afloop van dineetjes naar huis reden en te veel hadden gedronken.


De bestuurders liepen tegen de lamp tijdens een alcoholcontrole, waaraan tien agenten deelnamen. Zij controleerden tussen 18.30 en 01.00 uur op diverse locaties passerende automobilisten, waarbij niet alleen het gebruik van alcohol aan de orde kwam, maar ook waar men het genuttigd had.


In totaal werden er 688 bestuurder gecontroleerd en naast een aantal bestuurders, die onder de strafbare grens van 0.5 promille bleef, was bovenstaande constatering de belangrijkste.


De 7 bestuurders krijgen een boete opgelegd.


Einde bericht



---- --