District Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht 24-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid, 11.30 uur

Aanrijding onder invloed

LEUSDEN Vrijdagavond vond op de kruising van de Asschatterweg en de Postweg een kopstaart botsing tussen twee personenautos plaats. Een van de bestuurders bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie de melding binnen. Een personenauto was bij het afslaan naar de Postweg door een achterligger aangereden. De bestuurder van deze laatste auto, een 26-jarige man uit Leusden, bleek onder invloed van alcohol te zijn. De ademanalyse op het politiebureau toonde aan dat hij 440 ug/l in zijn lichaam had. De passagier, een 46-jarige man uit Amersfoort, van de aangereden auto had ten gevolge van de aanrijding last van nekklachten.

Bestuurder onder invloed

AMERSFOORT Vrijdagavond omstreeks 22.30 uur heeft de politie een bestuurder aangehouden op de Seringstraat. De man, 19 jaar uit Amersfoort, reed eerst een straat met geslotenverklaring in en vervolgens met hoge snelheid over de Noorderwierweg. Op de Seringstraat wisten de agenten de man staande te houden en roken zij een alcohollucht. Uit de blaastest bleek hij inderdaad te hebben gedronken en de man kreeg naast de boetes een rijverbod van twee uur opgelegd.

Vandaal aangehouden

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02.00 uur heeft de politie een man aangehouden in verband met vernieling van een bromfiets op de Hof. De verdachte, 41 jaar uit Amersfoort, was wegens wangedrag uit een horecagelegenheid gezet waarna hij een bromfiets begon te vernielen. Hij werd vervolgens door de portier van de horecagelegenheid aangehouden en overgedragen aan de politie.