Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, zaterdag 24 april

Alkmaar 24-04-2004 - 13.00 uur

Drankrijder

Castricum, vrijdag 23 april 2004.

Omstreeks 22.15 uur controleerden agenten op de Hollaan een 26-jarige automobilist uit Velsen op het rijden met drank op. De man blies aan het bureau 395 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.

Dronken bestuurder zonder rijbewijs, passagier later gepakt in zelfde auto

Egmond aan Zee, zaterdag 24 april 2004.

Omstreeks 00.45 uur waren agenten op de Zuiderstraat er getuige van dat een 18-jarige man uit Egmond aan Zee in een auto wegreed en daarbij een geparkeerde auto schampte. De bestuurder werd staande gehouden en bleek te hebben gedronken. Hij blies aan het bureau 655 ug/l, normaal gesproken een waarde om een rijbewijs in te vorderen. Dat kon in dit geval niet want de jongeman beschikt helemaal niet over een rijbewijs. Hij krijgt voor beide feiten een proces-verbaal.

Later in de nacht, omstreeks 05.45 uur werd de passagier van deze verdachte, in dezelfde auto, door de politie aangehouden wegens rijden met drank op. Het ging om een 34-jarige man uit Heerhugowaard. Hij reed als bestuurder over de Hoeverweg in Egmond aan den Hoef en kwam surveillerende agenten tegemoet. Hij kwam daarbij op de weghelft van de politieauto die moest afremmen om een frontale botsing te voorkomen. Deze verdachte blies aan het bureau 520 ug/l en krijgt ook een proces-verbaal.

Drie mannen ingesloten na vernielingen

Heerhugowaard, zaterdag 24 april 2004.

Omstreeks 02.15 uur heeft de politie op de Oosttangent drie mannen uit Heerhugowaard aangehouden van respectievelijk 21, 20 en 20 jaar oud. Ze hadden kort ervoor bij de fietsbrug met kiezels gegooid waardoor een passerende auto beschadigd raakte. Tevens was er een kap van een lichtmast gesneuveld. De mannen zijn als verdachte van openlijke geweldpleging ingesloten.

Opmerking wordt dronken bromfietser noodlottig

Alkmaar, zaterdag 24 april 2004.

Omstreeks 03.45 uur passeerde een 29-jarige bromfietser uit Alkmaar op de Molenbuurt surveillerende agenten. De bestuurder maakte daarbij een opmerking maar sprak die met een dubbele tong uit. Bij controle bleek dat de man te diep in het glaasje gekeken had. Hij blies aan het bureau 480 ug/l en kreeg een proces-verbaal.