Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving, zaterdag 24 april

Hoorn 24-04-2004 - 13.00 uur

Drankrijder

Bekhout, vrijdag 23 april 2004.

Omstreeks 21.00 uur controleerden agenten op de Venneweg een 34-jarige automoblist uit Berkhout op het rijden met drank op. Hij slingerde iets. De man blies aan het bureau 430 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.

Piepende banden trekken aandacht politie

Hoorn, zaterdag 24 april 2004.

Omstreeks 01.50 uur zag en hoorde een agent dat een 23-jarige automobilist uit Hoorn met piepende banden uit stilstand wegreed op de kruising Gedempte Turfhaven/de Gouw. Kort hierna reed de man in strijd met een geslotenverklaring de Turfhaven op. Hij werd aan de kant gezet en bleek alcohol te hebben gedronken. Hij blies aan het bureau tweemaal de toegestane hoeveelheid namelijk 445 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Weigeraar moet rijbewijs inleveren

Oosterblokker, zaterdag 24 april 2004.

Omstreeks 03.15 uur kwam een 31-jarige automobilist uit Zwaagdijk op de Oosterblokker tot stilstand tegen de voorgevel van een woning. De man was de macht over het stuur kwijtgeraakt en had een remweg van 22 meter. Hij bleek drank te hebben gebruikt. Aan het bureau weigerde hij mee te werken aan de verplicht gestelde ademanalyse. Daarom werd er bloed van hem afgenomen (uitslag over 14 dagen). Op voorhand werd zijn rijbewijs ingenomen.

Narrige man negeert caféverbod

Hoorn, zaterdag 24 april 2004.

Omstreeks 00.45 uur hebben agenten van het Horeca Interventie Team (HIT) een 23-jarige man uit Hoorn aangehouden op de West. De man was wegens eerder wangedrag de toegang tot alle cafés aan de Roode Steen en het Kerkplein door de horecaondernemers ontzegd. Hij stoorde zich daar niet aan en agenten zagen dat hij toch horecagelegenheden in en uit ging. Er staat een sanctie van 130 euro boete op. Hierop is men tot aanhouding van de man overgegaan. Vervolgens beledigde en bedreigde de verdachte de agenten die hem naar het bureau brachten. Hij ging flink tekeer. De man is ingesloten in verband met het verdere onderzoek. Er wordt voor alle feiten proces-verbaal tegen hem opgemaakt.