Politie Drenthe

zaterdag 24-04-04

Assen 24-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Dodelijk ongeval motorcrosser
BARGER COMPASCUUM Gisteravond is een 22-jarige man uit Zwartemeer tijdens het motorcrossen om het leven gekomen. Samen met een 23-jarige kameraad uit Zwartemeer waren ze aan het crossen op een stuk vlakgeschoven akkerland aan het Verlengde Oosterdiep Westzijde. Daarbij werd een in het land liggende brede wijk over het hoofd gezien waarna de 22-jarige man in deze wijk terechtkwam. Hij werd zwaar gewond overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. De man overleed s nachts aan zijn verwondingen. De 23-jarige man kwam met zijn motor aan de overzijde van de wijk terecht en werd met onbekend letsel eveneens overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Beide motoren waren totall loss. Twee ambulances en een traumaheli verleenden assistentie.

Bestuurder door politie aangehouden voor rijden onder invloed BEILEN Vannacht werd een 31-jarige autobestuurder uit Witteveen bekeurd voor het rijden onder invloed. De man reed over de Raadhuisstraat toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 650 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Diefstal auto
PESSE Gisteren werd de personenauto van een 22-jarige vrouw uit Spier gestolen. De vrouw had haar auto omstreeks 11.00 uur geparkeerd op een bungalowpark aan de Hendrik Reindersweg. Toen ze om 16.30 uur terug kwam was deze verdwenen.

Jongeman voor diefstal fietspomp door politie aangehouden ASSEN Gisteravond werd een 15-jarige Assenaar door de politie aangehouden. Hij had kort daarvoor een fietspomp van een bij de sporthal aan de Scharmbarg geparkeerde fiets gestolen. De onder invloed van alcohol verkerende jeugdige dief werd ingesloten en zal vandaag hierover aan de tand gevoeld worden.

Winkeldiefstal
HOOGEVEEN Een 17-jarige jongen uit Delfzijl is gisteravond aangehouden en bekeurd voor het plegen van een winkeldiefstal. Hij werd betrapt bij het stelen van een pyjamabroek en een petje bij een kledingzaak aan de Hoofdstraat.

Mishandeling door ex-vriend
EMMEN Een 19-jarige vrouw uit Emmen deed gisteravond aangifte van mishandeling door haar 20-jarige ex-vriend. Ook deed ze aangifte van diefstal van haar GSM door haar ex-vriend. Deze werd kort hierna in Emmen aangetroffen en hiervoor aangehouden. De GSM werd bij hem aangetroffen. De man werd ingesloten.

Politie verricht aanhoudingen na vechtpartij
ASSEN Na aanleiding van een melding van een eerder deze nacht gepleegde vechtpartij in het centrum van Assen probeerde de politie deze zaak uit te zoeken. Daarbij werd een van de betrokken vechtersbazen, een 21-jarige Assenaar, door de politie aangesproken omdat hij nog steeds zeer agressief rond liep. Toen de politie met de man wilde praten werd een van de agenten aangevallen door een 22-jarige Assenaar. Daarbij beet deze de agent in zijn vinger. Na gebruik van pepperspray werden beide heren aangehouden doch keerden meerdere omstanders zich tegen de politie. Hierbij werd een derde man, een 18-jarige Assenaar wegens belediging van de politie aangehouden. Om de overige agressieve omstanders op afstand te houden werd de wapenstok ter hand genomen. De in zijn vinger gebeten agent werd in het ziekenhuis hiervoor behandeld. De 18-jarige man kreeg een dagvaarding voor belediging. De overige twee verdachten zijn ingesloten. De 22-jarige Assenaar is militair en werd over gedragen aan de Kmar.

Controle hangplek PEELO
ASEN Tijdens controle gisteravond van hangplek Peelo werden in deze omgeving diverse controles uitgevoerd. Hierbij werd bekeurd voor het op de openbare weg nuttigen van alcohol(1x) en het rijden zonder verlichting op de fiets(3x).

Politie bekeurd voor overlast zorgende jeugd
EMMEN Twee voor overlast zorgende jongens zijn gisteravond in het winkelcentrum van Emmerhout bekeurd. Een 19-jarige Emmenaar werd daar bekeurd voor het drinken van bier. Een 18-jarige Emmenaar werd hier eveneens voor bekeurd. Tevens kreeg hij een bon voor het opgeven van een valse naam en een bon voor het beledigen van de politie.

Vrouw beroofd van geld
Emmen Een 24-jarige vrouw uit Emmen is vanmorgen tussen 08.25 en 08.30 uur beroofd van haar gepinde geld. De vrouw had geld gepind bij een pinautomaat in winkelcentrum Emmerhout aan de Houtweg. Een achter haar staande man sprak haar aan en vroeg haar om informatie. De man pakte nadat de vrouw gepind had het geld beet, dat de vrouw in haar hand had. Hij kneep haar in die hand waarna zij het geld los liet. Hierna fietste hij weg in de richting van snackbar Emmerhout. Het signalement van de man: blanke man, tussen 25 en 35 jaar oud, smal/mager postuur, iets langer dan 1.73 meter, ongeschoren, donkere baardgroei, piercing in wenkbrauw, geen bril, ingevallen gelaat, droeg zwarte of donkerblauwe gebreid zeemansmutsje, sprak Nederlands, droeg een korte zwarte jas en een donkerkleurige broek. Hij fietste weg op een zwarte fiets.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen as. 08.00 uur. Tel. 06-52528707. info@politie-drenthe.nl