Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 24 april 2004


1. DRIE GEWONDEN BIJ WONINGBRAND

ROTTERDAM - Vrijdagmiddag omstreeks kwart over vijf raakten drie mensen gewond bij een brand op de eerste etage van een portiekflat aan de Mijnsherenlaan. Twee Rotterdammers (17 en 19 jaar oud) stonden te koken toen er, door nog onbekende oorzaak, brand in de keuken ontstond. De twee mannen alarmeerden een 43-jarige medebewoonster waarna het drietal vluchtte naar de voorzijde van het pand waar zij op een stuk beton aan de buitenzijde van de woning gingen zitten. Eén van hen sprong tijdens de brand naar beneden en werd door een groot zeil opgevangen, dat politiemensen en buurtbewoners vasthielden. De twee andere bewoners werden door de brandweer en politie bevrijd. Het 19-jarige slachtoffer werd in zorgwekkende toestand overgebracht naar het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid en de 17-jarige Rotterdammer werd met diverse brandwonden vervoerd naar het Ikaziaziekenhuis. De 43-jarige vrouw kreeg ademhalingsmoeilijkheden in verband met ingeademde rook en werd eveneens naar het ziekenhuis gebracht. Naar de oorzaak van de brand wordt een nader onderzoek ingesteld.


2. MAN AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL MET GEWELD
ROTTERDAM - Vrijdagochtend omstreeks half tien werd een 45-jarige man uit Rotterdam aangehouden, nadat hij op het Karel de Stouteplein had geprobeerd een 47-jarige Rotterdammer met een mes te steken. De 47-jarige man had eerder die ochtend de verdachte betrapt tijdens een inbraak in zijn woning aan de Maximiliaanstraat. Hierbij nam hij een gereedschapskoffer mee. De Rotterdammer ging achter de inbreker aan en pakte vervolgens weer zijn koffer terug. Plotseling trok de verdachte een mes en stak enkele keren op de man in. De 47-jarige Rotterdammer wist de steken met de gereedschapskoffer af te weren. Op aanwijzing van het slachtoffer konden politiemensen de verdachte, in het bezit van twee messen, in een parkje ter hoogte van de Doklaan aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.


3. TAXICHAUFFEUR BEROOFD
ROTTERDAM - Zaterdagochtend omstreeks drie uur werd een 33-jarige taxichauffeur uit Rotterdam op de Wolphaertsbocht beroofd. Bij een taxistandplaats op de Nieuwe Binnenweg stapten eerder die ochtend drie mannen in de taxi die een rit naar Charlois wilden. Op een gegeven moment pakte één van de passagiers een vuurwapen en eiste geld van de Rotterdammer. Nadat de taxichauffeur de man uit zijn auto had geduwd via het portier van de bijrijder, rende hij weg en alarmeerde de politie. De auto van de Rotterdammer werd na een door politiemensen ingesteld onderzoek in de omgeving niet meer aangetroffen. De recherche van district Zuid stelt een nader onderzoek in.


4. MAN AANGEHOUDEN NA BRAND IN WONING
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag omstreeks vijf uur ontstond door nog onbekende oorzaak brand in een woning aan de Wevershoekstraat. Niemand raakte gewond. De eerste etage van het pand brandde volledig uit, de twee boven gelegen woningen liepen rookschade op en moesten worden ontruimd. De 38-jarige bewoner werd door de politie aangehouden, verdacht van brandstichting. Naar de oorzaak van de brand wordt een nader onderzoek ingesteld.


5. VROUW DOOR EX-MAN NEERGESTOKEN
ROTTERDAM - Een 26-jarige man uit Vianen werd vrijdagavond rond half acht aangehouden, nadat hij zijn ex-vrouw voor haar woning aan de Odessastraat had neergestoken. De man had de vrouw gevraagd uit haar woning te komen. Toen zij eenmaal buiten stond stak de man haar enkele malen met een mes. Met onder meer verwondingen aan haar gezicht, rug en buik werd het slachtoffer overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de verdachte op de Eridanusstraat worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld.


6. STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Een 69-jarige man uit Rotterdam raakte vrijdagavond omstreeks half twaalf gewond nadat hij in de De Jagerstraat in zijn rug was gestoken. Politiemensen die naar aanleiding van een melding dat een man van de trap was gevallen ter plaatse kwamen, troffen het slachtoffer in de portiek aan en zagen dat hij was neergestoken. De Rotterdammer werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De recherche van district West stelt een nader onderzoek in.


7. ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Zuid en Feijenoord-Ridderster hield vrijdagmiddag en -avond een actie preventief fouilleren in de aangewezen veiligheidsrisicogebieden Bloemhof-Noord en Tarwewijk. Tussen drie uur 's middags en tien uur 's avonds werden 277 personen op straat gefouilleerd en werden 32 auto's gecontroleerd. In totaal werden vijf mensen gearresteerd waarvan twee op grond van de Wet Wapens en Munitie en drie op grond van de Opiumwet. Acht steekwapens en diverse hoeveelheden verdovende middelen werden in beslag genomen.