Gemeente Hulst


Persbericht - 24.04.2004

Uitreiking Pelgrimstas

In 2000 werd door de raad van de voormalige gemeente Hulst de Pelgrimstas ingesteld.
Hieraan lag de wens om in een maatschappij waar schouderklopjes niet steeds een vanzelfsprekendheid zijn, een soort van pluim te creëren ten grondslag.
De Pelgrimstas is een pluim voor diegenen die zich op een bijzondere wijze inzetten voor onze gemeenschap, maar in dat kader niet voor een andersoortige onderscheiding in aanmerking komen. Het gemeentebestuur van de nieuwe gemeente Hulst heeft besloten de Pelgrimstas als zijnde een dijk van een schouderklop te handhaven.

Na 20 jaar heeft volksdansgroep Pofajdok besloten te stoppen. Zij nemen op zaterdag 24 april 2004 afscheid met een optreden in De Halle te Axel.
Aanvang optreden : 20.00 uur.

Pofajdok is opgericht door Jola van Bellen - Frejowska. In het begin was het een kleine dansgroep, maar na enige tijd werd de groep verrijkt met een orkest, een koor en een kinderkoor. Pofajdok telt nu zon 60 leden.
Er bestaat grote waardering voor de wijze waarop Jola van Bellen Frejowska van Pofajdok heeft gemaakt wat het nu is. Bij gelegenheid van dit afscheid wil het gemeentebestuur van Hulst de inspirator en motivator van Pofajdok een grote pluim geven, in de vorm van de Hulster Pelgrimstas.

Wethouder Frank van Driessche zal op zaterdag 24 april 2004 de Pelgrimstas tijdens hun laatste optreden overhandigen aan Jola van Bellen - Frejowska.
Het betreft de eerste uitreiking in de geschiedenis van de nieuwe gemeente Hulst.

De symboliek van de Pelgrimstas zit in de achterliggende gedachte. De betreffende persoon heeft een tas vol goede ideeën aangedragen, dan wel een tas vol goede daden verricht.
En bij dit alles heeft de gemeente Hulst centraal gestaan en zijn in principe de gemeente en haar inwoners dan wel bezoekers de begunstigden geweest.

De Pelgrimstas wordt enkel aan personen inwoners van de gemeente Hulst uitgereikt en is vormgegeven in brons. Deze vorm van waardering refereert ook aan de beroemdste inwoner van onze gemeente: Reynaert de Vos.
(Hij ging op pad met zijn pelgrimstas.)

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl