Ingezonden persbericht


Sally Family Festival - a day out in the mountains

In navolging van het Sally Family Festival - a day out in the country (2003 ) - organiseert Sally Forth Records samen met het popcentrum 013 het Sally Family Festival - a day out in the mountains. Het zal plaats vinden op 24 april in 013 te Tilburg.

Ook dit jaar haalt Sally Forth de bands weer van ver, met uit Noorwegen The Lionheart Brothers, uit Zweden BLACKSTRAP en o.a. uit Engeland/Denemarken the spirit that guides us.

Het hoog(s)te punt van het festival is het optreden van the spirit that guides us. Deze band heeft de periode van hun succesvolle debuutalbum 'the sand, the barrier' afgesloten en heeft in december nieuw materiaal opgenomen voor het aankomende album 'north and south', die in augustus uit zal komen. In april komt de band met een ep, genaamd 'defence mechanism', als een voorproefje op hun full-length cd. 'defence mechanism' zal tijdens het festival gepresenteerd worden.

Uit Zweden komt BLACKSTRAP. Deze band heeft indruk gemaakt in Nederland nadat ze vorig jaar tourden in het voorprogramma van Kashmir. Na een bescheiden rotatie op The Box in Nederland en MTV in Zweden is de band nu bezig met een nieuwe clip. In Zweden begint de band voeten aan de grond te krijgen; ze speelde op Popstad (Zweedse Noorderslag). Ook heeft een Zweedse filmmaatschappij BLACKSTRAP gevraagd of ze het nummer 'Sunshine' als titeltrack van hun nieuwste film mogen gebruiken.

The Lionheart Brothers uit Noorwegen worden daar op handen gedragen. Ondanks dat de heren een vrij jonge leeftijd hebben wordt hun muziek als volwassen omschreven. Afgelopen weekend speelden The Lionheart Brothers op By:Larm waar ze vorig jaar door de organisatie werden afgewezen. De Noorse media sprak er toen schande over en dit jaaar heeft de organisatie het goed gemaakt door hen uit te nodigen. Hun album "White Angels, Black Apples" staat in de top 10 van de beste albums van 2003 in Noorwegen.

De bands Rollercoaster 23 en Kryptonite Garden geven beiden hun afscheidsconcert op het festival. Beide bands zijn om verschillende redenen uit elkaar, maar hebben besloten om nog eenmaal iets van zich te laten horen op het Sally Family Festival.

Gast dit jaar is Tess Wiley, beter bekend als voormalig bandlid van 'Sixpence Non The Richer'. De Amerikaanse die nu woonachtig is in Duitsland zal het een en ander van haar laatste werk ten gehore brengen. Verder is de Grote Prijs-winnaar Eleven uitgenodigd om aan dit feest deel te nemen.

Al met al wordt het een Sally Family Festival van formaat.

De zaal is om 18:30 open en de kosten zijn 10 euro.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jair Sagström

tel: 06-24600116 of jair@sallyforthrecords.com

of met Marlies Timmermans

tel: 013 460 95 00

Voor persfoto's en bio's kunt u naar www.sallyforthrecords.com/press

www.sallyforthrecords.com

www.013web.nl