Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

23-03-2004
De week van B&W

Noordeinde in Volendam

De afsluiting voor auto- en busverkeer van het Noordeinde, de Haven en het Zuideinde zal dit jaar als volgt plaatsvinden. Het Noordeinde/Haven wordt afgesloten op alle zon- en feestdagen in de periode van 1 april tot 1 oktober telkens tussen 12.00 en 18.00 uur. Tevens is de afsluiting van kracht op de zaterdagen van 24 juli t/m 28 augustus. Deze afsluitingen gelden niet voor bussen, taxi's, voertuigen die gehandicapten vervoeren en bestemmingsverkeer. Om de Haven te ontlasten geldt voor de auto's die op de dijk zijn toegelaten dat deze de Haven via de Brugstraat dienen te verlaten; bussen verlaten de Haven via de Zeestraat.

De afsluiting van het Zuideinde geldt tussen 12.00 en 18.00 uur op de volgende dagen: 11 april (Pasen), de zondag na het bloemencorso, 20 mei (Hemelvaartsdag), 30 mei (Pinksteren), 25 juli, 1 en 8 augustus. Tevens zal d.m.v. een verkeersbord worden aangegeven dat op de overige zondagen een inrijverbod van kracht is voor motorvoertuigen op meer dan twee wielen, uitgezonderd gebruikers van het parkeerterrein naast de Oude Helling.
Tijdens de braderieën op 9 donderdagen in de zomermaanden zullen het Zuideinde en de Haven worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer op meer dan twee wielen en geldt op het Noordeinde de zgn. kermisvariant met tweerichtingsverkeer voor het toegelaten bestemmingsverkeer.