Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Terug in de Tijd

TIJDENS ACHTERHOEKSE KINDERWEEK IN DE MEIVAKANTIE

ACHTERHOEK Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme organiseert een kinderweek in de meivakantie van 24 april tot en met 9 mei. Het thema van deze kinderweek is:

Terug in de Tijd

Door de attractiebedrijven en diverse campings worden speciale activiteiten in het kader van dit thema georganiseerd voor de jeugdige gasten en jonge bewoners van de Achterhoek.

Een greep uit het programma; tot ridder geslagen worden in een heus kasteel, zoeken naar de terug-in-de-tijd-machine, speuren naar een woudolifant, een speurtocht door de oertijd, of een speciale kinderrondleiding door een 18e eeuws landhuis.

Verhalen van ridder Wichbold, snorrebotjes maken of stap in de tijd machine.

In samenwerking met verschillende dagattractiebedrijven en campings worden deze dagen allerlei activiteiten georganiseerd om de jeugdige gasten en jonge bewoners te vermaken.

Er is voor elk wat wils: de actievelingen kunnen een natuurwandeling maken over een historisch landgoed, steltlopen, kaas maken zoals vroeger of zelf rijden met een huifkar zoals in 1800. Voor diegenen die het liever wat rustiger aan doen zijn er voorstellingen van Jan Klaassen en Katrijn, kun je een kijkje nemen bij de molenaar, neuzen in boeken van opa en oma of een ritje maken met een echte paardentram.

Campings

Als u op één van de 15 campings van het samenwerkingsverband Kamperen in de Achterhoek logeert, komt dat goed uit. Een aantal van deze campings hebben tijdens de meivakantie speciale activiteiten op het programma staan voor hun jeugdige gasten. Er zijn diverse activiteiten zoals: een speurtocht door de oertijd, een indianenmasker knutselen, watergeesten verjagen, op zoek met Asterix en Obelix en boomstam lopen.

Het programmaboekje met de georganiseerde activiteiten en de campings en bedrijven die deelnemen is op te vragen bij het Achterhoeks Bureau voor Toerisme, Postbus 4106, 7200 BC Zutphen, tel. 0900- 26 92 888. Het programma voor de kinderweek is tevens verkrijgbaar bij alle VVV s in de Achterhoek of na te lezen op www.vvvachterhoek.nl